Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Έως τις 11 Νοεμβρίου θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Γυμνάσια  και Λύκεια του δήμου Θέρμης.  Η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των γονέων μπορεί να συμβάλλει στην προστασία παιδιών με ή χωρίς αυξημένους παράγοντες ευαλωτότητας, στην πρόληψη φαινομένων προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, στην πρόληψη σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης, προκατάληψης και κοινωνικού στιγματισμού.

Το πρόγραμμα, εξάωρης διάρκειας,  περιλαμβάνει τρεις (3) θεματικές ενότητες:

1η: Βασικές έννοιες: στάσεις και αντιλήψεις, ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της κοινωνίας (π.χ. ομηλίκων, μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης).

2η: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην εφηβεία: σωματικές αλλαγές στην εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, ενημέρωση για το σεξ, τρόποι αντισύλληψης και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις

3η: Άλλα θέματα: η οπτική του φύλου, σεξουαλική παρενόχληση / βία, πορνογραφία, κ.α .

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω ψηφιακής πλατφόρμας) σε τρεις δίωρες συναντήσεις (12, 19 και 26 Νοεμβρίου) και ώρες 19:00-21:00. Τα τμήματα  θα είναι ολιγομελή έως 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνώντας άμεσα με την κα Ελευθερία Πήτα τηλεφωνικά στο 2310463930 (τηλ. κέντρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ) ή 6983884876 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου epita@anatoliki.gr.

Τον Ιανουάριο 2022 (14, 19 & 22 Ιανουαρίου) θα υλοποιηθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο