Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

gel 2Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης στο κτίριο του ΓΕΛ Βασιλικών που κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου. Με πολλαπλές εργασίες αποκατάστασης φθορών σε τοίχους και ελαιοχρωματισμούς σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και γραφεία καθηγητών καθώς επίσης και στο υπόγειο έως το δεύτερο και τελευταίο όροφο, η σχολική μονάδα  αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά και μετατράπηκε σε έναν άνετο χώρο μάθησης, έκφρασης και δημιουργίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

gel 1

Αναλυτικά, τα συνεργεία  πραγματοποίησαν πολλαπλές παρεμβάσεις που προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του σχολείου, μέσα από τις κατευθύνσεις που διατύπωσε προς τη δημοτική αρχή η σχολική κοινότητα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στοχεύοντας στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών λειτουργίας για όλους.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί και οικοδομικές εργασίες μικρής έκτασης στις έντεκα συνολικά σχολικές αίθουσες που φιλοξενούν  240 περίπου  μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας, στις δύο αίθουσες των εργαστηρίων των παιδιών καθώς και στις δύο αίθουσες που χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αξίας του σχολικού περιβάλλοντος. Επίσης, τα συνεργεία του τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου μας,  φρόντισαν και για τους  ελαιοχρωματισμούς όλων των υπόλοιπων εσωτερικών χώρων, όπως για παράδειγμα του υπόγειου  του σχολικού  κτιρίου, των κοινόχρηστων χώρων του πρώτου και δεύτερου ορόφου καθώς και του κλιμακοστάσιου.

 

gel 3toixio 3toixio kalh
Τις τελευταίες ημέρες το τμήμα  Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης, ξεκίνησε παράλληλα και τις εργασίες στήριξης του μεγάλης έκτασης τοιχίου στο Νηπιαγωγείο της Δημοτικής Κοινότητας Πλαγιαρίου και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως.

«Η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών είναι προτεραιότητά μας και υποχρέωσή μας απέναντι στην εκπαιδευτική – σχολική κοινότητα. Με συνεργασία και καλό συντονισμό προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Διευθυντών των σχολείων, είτε αυτά αφορούν ελαιοχρωματισμούς, είτε ηλεκτρολογικές, υδραυλικές ή και σιδηρουργικές παρεμβάσεις και να καλύψουμε τις όποιες ανάγκες προκύπτουν καθημερινά. Συνεχίζουμε τις στοχευμένες εργασίες για να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία των σχολικών υποδομών του Δήμου μας, δίνοντας ταυτόχρονα σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ευκαιρία να δημιουργούν και να εκφράζονται σε χώρους αναβαθμισμένους, σε λειτουργικές σχολικές μονάδες, που καλύπτουν κάθε ανάγκη των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Μουστάκας.

 

 

 


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window