fwto moystakas 1Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, έργα στις γειτονιές και τους οικισμούς του δήμου μας, ασφαλτοστρώσεις, χαλικοστρώσεις, συντηρήσεις επαρχιακών και αγροτικών οδικών δικτύων, αποκατάσταση φθορών σε χώρους άθλησης, καθαρισμοί καναλιών και δημιουργία τεχνικών έργων εναπόθεσης όμβριων υδάτων, συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό της Αντιδημαρχίας Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης για τον μήνα Μάρτιο 2016.

trilofos palios dromos apo peraia pros trilofokleisimo skoypidia rohs ydatwn trilofos

Ανάμεσα στα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, διακρίνονται παρεμβάσεις στη Θέρμη και συγκεκριμένα στην περιοχή Λόφου Χαλκού, πλησίον του αεροδρομίου, όπου έγινε καθαρισμός θάμνων, διαμόρφωση και συντήρηση χαλικοστρωμένων δρόμων έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων.
Παράλληλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της καθημερινότητας η Αντιδημαρχία Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε συντήρηση αγροτικού δρόμου μήκους 12 και πλέον χιλιομέτρων στο Σχολάρι, όπου παρά τις έντονες βροχοπτώσεις που ακολούθησαν, ο δρόμος παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Επίσης, σε χαλικοστρώσεις αγροτικών και περιφερειακών μη αστικών δρόμων στον Τρίλοφο, στα όρια της Επανομής, το Πλαγιάρι και την Καρδία.

lofos xalkoy 1 aerodromiolofos xalkoy 2

Ιδιαίτερα δε στο Πλαγιάρι και την Καρδία όπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων ακολούθησαν έντονα καιρικά φαινόμενα και μακράς διάρκειας βροχοπτώσεις, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας θα επανέλθουν εκ νέου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αποκατασταθούν τα επιπλέον προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω του καιρού.
Αξίζει να σημειωθεί πως και στον Τρίλοφο, οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα με τη μεταφορά φερτών υλικών ακόμη και σε αυλές σπιτιών, που βρίσκονται στον παλιό δρόμο προς Περαία που καταλήγει στον Κεντρικό οδικό άξονα , γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ.Μουστάκα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα με τη δημιουργία ειδικού τεχνικού έργου που θα δίνει διέξοδο στα φερτά υλικά, μακριά από την κατοικημένη περιοχή.

parodos moyaniwn topothetish solhnaparodos moydaniwn 2

Επίσης, μέσα στο μήνα Μάρτιο δόθηκε οριστικό τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα στην παράπλευρη οδό Μουδανίων, όπου λόγω έλλειψης αποδέκτη των όμβριων, παρέμειναν μέχρι πρότινος στάσιμα στο οδόστρωμα και ήταν αδύνατο το πέρασμα των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο.

parodos moydaniwn katharismos kanalioytrilofos 2 moystakas skoypidiaΗ Αντιδημαρχία προχώρησε άμεσα στη δημιουργία ενός επιπλέον τεχνικού έργου, με την τοποθέτηση στο ύψος της γέφυρας υπόγειου σωλήνα μήκους 10 μέτρων, όπου διοχετεύονται πλέον τα όμβρια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Παράλληλα καθαρίστηκε το κανάλι από την αερογέφυρα στο ύψος των «Φαρμακέικων» έως τον Ανθεμούντα, μήκους 500 μέτρων, χώρος ο οποίος είχε δυστυχώς «μπαζωθεί» από ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι παράλληλα είχαν καταστήσει το κανάλι κυριολεκτικά ¨σκουπιδότοπο¨, με αποτέλεσμα το οριστικό φράξιμο του καναλιού.

porta ghpedo tagaradwnΤέλος, στους Ταγαράδες αντικαταστάθηκε η κεντρική συρόμενη πόρτα του Γηπέδου ποδοσφαίρου και τένις, καθώς οι φθαρμένες πόρτες των αποδυτηρίων μετά από αίτημα της τοπικής κοινότητας.
«Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο Δήμος Θέρμης υλοποιεί και προγραμματίζει σε καθημερινή βάση ένα ευρύ πρόγραμμα μικρών έργων και παρεμβάσεων καθημερινότητας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μουστάκας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο