Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Ν. Ραιδεστό, ενός έργου που θα δώσει νέα ώθηση στις αθλητικές δραστηριότητες και που αναμένει από καιρό η αθλητική κοινότητα της περιοχής. Το πράσινο φως δίνει η ομόφωνη απόφαση αλλαγής χρήσης του Οικοδομικού Τετραγώνου 16 από “αμιγούς κατοικίας” σε “Χώρο Αθλητισμού, Πράσινο – ελεύθεροι χώροι” που έλαβε το Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, πρόσφατα, στις 20 Φεβρουαρίου 2019.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, κ. Απόστολο Τσολάκη, “η επιτυχής αυτή έκβαση, ήρθε μετά από σειρά πρωτοβουλιών και πιέσεων της Διοίκησης του Δήμου προς όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες. Τώρα, ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια και απελευθερώνονται πλήρως οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μελετών για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου .

Αν και η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Ραιδεστού έχει ολοκληρωθεί, η προώθηση της ανέγερσης του κτιρίου στο οικοδομικό τετράγωνο 16 καθυστέρησε λόγω πολεοδομικών προβλημάτων, και ειδικότερα εξαιτίας της απαιτούμενης αλλαγής του χαρακτηρισμού της χρήσης γης.
Όπως φαίνεται στο απόσπασμα Χάρτη του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου:
• Στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 17 υπάρχει καθορισμένη χρήση «Εκπαίδευση» και ειδικότερα Δημοτικό σχολείο, το οποίο λειτουργεί και διαθέτει και σχολικό Προπονητήριο.
• Στο ΟΤ 18 υπάρχει καθορισμένη χρήση «Εκπαίδευση», και συγκεκριμένα προτείνεται να γίνει Γυμνάσιο – Λύκειο.
• Στο ΟΤ 13 υπάρχει καθορισμένη χρήση «Πρόνοια», και συγκεκριμένα προτείνεται να ανεγερθεί Παιδικός Σταθμός.
• Στο ΟΤ 16 υπάρχει καθορισμένη χρήση «Αμιγής κατοικία».
Οι διαδικασίες για τον καθορισμό της νέας χρήσης στο ΟΤ 16 ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου συνέταξε τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις, τις οποίες υπέβαλε στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Ωστόσο, οι διαδικασίες προχωρούσαν με μεγάλες καθυστερήσεις. Έτσι, έγινε μία απόπειρα τοποθέτησης του κλειστού Γυμναστηρίου στο ΟΤ 17, κοντά στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, όπου υπάρχει χώρος, αλλά προέκυψε μία σειρά προβλημάτων στο πλαίσιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας, που είχε σχέση με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του οικοδομικού τετραγώνου και τα υφιστάμενα σ’ αυτό κτίρια. Τελικά, με τη νέα αυτή εξέλιξη το Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ραιδεστού θα κατασκευαστεί στο χώρο που είχε επιλεγεί αρχικά και για τον οποίο έγινε η μελέτη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο