Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο της Ελένης Γρίβα και της Ιφιγένειας Κωφού με τίτλο “Η εναλλακτική αξιολόγηση στο εκπαιδευτικό περιβάλλον: Σχεδιασμός και εφαρμογή περιγραφικών μεθόδων αξιολόγησης για τα γλωσσικά μαθήματα ”, παρουσιάστηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης του Δήμου Θέρμης .

 

 

 

 

Με άψογο συντονισμό από τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη για το βιβλίο μίλησαν η κα Αναστασία Γκίκα (Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ), ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης (Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας), ο κ. Γιώργος Ιορδανίδης (Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), η κα Κιγιτσιόγλου-Βλάχου (Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ)και ο Οργανωτικός Συντονιστής του 1ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, κ. Ελευθέριος Βέτσιος.


Οι συγγραφείς αυτού προσεγγίζουν την αξιολόγηση ως μια σύνθετη, ποιοτική και διαμορφωτική διαδικασία που παρέχει τη δυνατότητα συλλογής και ερμηνείας δεδομένων και αναστοχασμού για τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Η κάθε προτεινόμενη εναλλακτική μέθοδος αξιολόγησης συνοδεύεται από καλές πρακτικές και από πειραματικές εφαρμογές εκπαιδευτικών και ερευνητών, συνεπικουρούμενες από «αναστοχαστικά» αποσπάσματα, εμπειρίες, μαρτυρίες και απόψεις εκπαιδευτικών σε περιβάλλοντα διδασκαλίας της ελληνικής ή μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να  αποτελέσει μια πηγή έμπνευσης και ενημέρωσης για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές, προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές και οι οποίοι  θα μπορούσαν να ενσωματώσουν αυτές τις τεχνικές στην διδασκαλία τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Υφυπουργό Παιδείας κ. Τάσος Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στυλιανός Αποστόλου και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ κ. Αθηνά Παπαδάκη


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο