theatriko fthinoporo to telefaio fylloΜε κουκλοθέατρο για παιδιά από 8 ετών, εφήβους αλλά και ενήλικες , με “το τελευταίο φύλλο” συνεχίζεται το Θεατρικό Φθινόπωρο της ΔΕΠΠΑΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου 2018 .

Ο γέρο Μπέρνι, αυτό το Σαββατοκύριακο,  θα μας δώσει μία μοναδική ευκαιρία να ταυτιστούμε μαζί του, όταν ρισκάρει τη ζωή του για το “τελευταίο φύλλο” και όταν ξεπερνάει τα προβλήματά του για να κάνει πράξη το αριστούργημα της ζωής του. Θα απελευθερώσει και θα ενεργοποιήσει τη δημιουργική μας φαντασία.

Λίγα λόγια για το έργο :
Ελεύθερη διασκευή για το κουκλοθέατρο, με κεντρική ιδέα μια παλιά ιστορία του Ο. Χένρι, σε απόδοση Κώστα Πούλου.
Νέα Υόρκη, στα τέλη του 19ου αιώνα. Δυο επαρχιώτισσες κοπέλες, φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών είναι πολύ χαρούμε­νες και αισιόδοξες παρόλο που αντιμετω­πίζουν δυσκολίες στη Νέα Υόρκη. Όμως η μία τους ξαφνικά, έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και τάσεις παραίτησης από τη ζωή. Ποιος και τι θα ζωντανέψει τα όνειρα της απελπισμένης Τζοάνας για να κρατηθεί ζωντανή; Μπορεί ένα φύλλο, ένα ψεύτικο φύλλο να της χαρίσει την ελπίδα για τη ζωή;
Ποιος είναι ο ρόλος του γέρο- Μπέρνι; Γιατί ρισκάρει τη ζωή του για το τελευταίο φύλλο; Επιτέλους, θα κάνει το αριστούργημα της ζωής του, με βουτηγμέ­να τα πινέλα του μέσα στην αλήθεια της καρδιάς του. Έστω και με ένα ψέμα, σώζει η αγάπη; Για παιδιά από 8 ετών, εφήβους και ενήλικες μέχρι 98 ετών.
Συντελεστές:
Σενάριο – σκηνοθεσία: Θεοδοσία Σβολάκη – Μπάντζου
Σκηνικά: Κώστας Ραμπίδης, Ιωάννα Τσου­βελεκίδου
Κούκλες: Θεοδοσία Σβολάκη – Μπάντζου, Παρέσσα Πολυχρονίδου, Σταυρούλα Χνι­τίδου
Μουσική επένδυση: Χρήστος Αλεβιζάκης
Παίζουν:
Ολυμπία Κηπουρίδου, Αναστασία Σπυρ­λιάδου, Ιωάννα Τσουβελεκίδου, Τζένη Κουλίδου, Βένια Πολυζωΐδου, Θεόφιλος Γουλτίδης, Ιωάννης Σαλαβασίδης, Κώστας Ραμπίδης.

Ώρες προβολών:

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 | Ώρα 18:00

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 | Ώρα 11:00 πρωί

 

Την ηχοφωτιστική κάλυψη για όλες τις παραστάσεις έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Μόσχου. Το σχεδιασμό και την εικονογράφηση η Σοφία Ιεροδιακόνου.Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο