Τη δυνατότητα να “υιοθετήσουν” κάποιο από τα μοναδικά, σπάνια, αυτοφυή φυτά της περιοχής μας που έχουν εγκατασταθεί στο πάρκο φυτοποικιλότητας στην Καρδία θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι – κάτοικοι της Καρδίας την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το ευρύ κοινό να γνωρίσει αυτά τα είδη, να τα αγαπήσει και κυρίως να τα προστατεύσει. Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης θα διαθέσουν δωρεάν περίπου 300 γλαστράκια με φυτά την παραμονή των Χριστουγέννων, μεταξύ 10:00-12:30. Τα φυτά θα βρίσκονται στο κοινοτικό κτίριο της τοπικής κοινότητας Καρδίας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου “Improving the conservation of the priority plants in the cross border area” (Βελτίωση της διατήρησης φυτών προτεραιότητας στη διασυνοριακή περιοχή) με ακρωνύμιο “conse-pp” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Ελλάδα –Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020”.

Η ερευνητική δράση του έργου υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τη βοήθεια και εξωτερικών συνεργατών και αφορούσε την συλλογή, διατήρηση και αξιοποίηση εβδομήντα (70) σημαντικών ειδών  προτεραιότητας (σπάνια, ενδημικά, απειλούμενα) για τα οποία συλλέχθηκε πολλαπλασιαστικό υλικό στο πλαίσιο βοτανικών αποστολών στη διασυνοριακή περιοχή και αναπαράχθηκαν σύμφωνα με πρωτόκολλο αναπαραγωγής που αναπτύχθηκε μέσα από ερευνητική διαδικασία. Τα είδη αυτά εγκαταστάθηκαν στο «Πάρκο Φυτοποικιλότητας» το οποίο δημιουργήθηκε στην Καρδία του δήμου θέρμης.

Όλοι όσοι θα προσέλθουν παρακαλούνται να τηρούν απαρέγκλιτα όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο