ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης για όλους τους μόνιμους κατοίκους του ορεινού Λιβαδίου, οι οποίοι θα υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας συλλογής ξερών καυσόξυλων στα όρια της κοινότητας κατοικίας τους για την κάλυψη των αναγκών τους το φετινό χειμώνα.
Η ημερομηνία της συλλογής των καυσόξυλων θα καθοριστεί όπως κάθε χρόνο από το Δασαρχείο και θα γίνεται καθημερινά εκτός αργιών και Κυριακών και κατά τις ώρες που θα ορίζονται με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι Λιβαδίου θα έχουν την υποχρέωση να εντοπίσουν και να υποδείξουν στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης το σημείο όπου βρίσκονται τα καυσόξυλα καθώς και να τα συλλέξουν οι ίδιοι, ενώ όπως συμβαίνει κάθε χρόνο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα επιτρέπεται μία αίτηση ανά οικογένεια και κατά κατοικία.


Ειδικότερα, στις περιοχές Χορτιάτη και Λιβαδιού κάθε χρόνο, επιτρέπεται η συλλογή υπολειμμάτων υλοτομίας από τις διαχειριζόμενες συστάδες των δημοσίων δασών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους, με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η υλοτομία, η μετατόπιση και η μεταφορά των δασικών προϊόντων και να έχει συνταχθεί το πρωτόκολλο τελικής επιθεώρησης. Υπενθυμίζεται ότι τα συλλεγόμενα καυσόξυλα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για ατομικές ανάγκες των κατοίκων, απαγορευμένης της εμπορίας αυτών, ή της διαθέσεώς τους για άλλο σκοπό και της μεταφοράς τους εκτός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους στον δήμο και στη συνέχεια ο δήμος θα αναλάβει να την προσκομίσει στο Δασαρχείο,
Ακολουθεί η συλλογή που γίνεται με σημείωμα το οποίο χορηγεί το αρμόδιο δασικό όργανο, μόνο από τις περιοχές όπου δηλώνουν οι αιτούντες μόνιμη κατοικία, με την παρουσία του δασοφύλακα, κατόπιν προκαθορισμένης ημερομηνίας και οι θέσεις θα υποδειχθούν από τους αιτούντες.

Διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης:

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας διανομής της ξυλείας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής: “Ο σύλλογος ως θεσμός που είναι επιφορτισμένος με αυτό που επιτάσσει το άρθρο 2 του καταστατικού του, δηλαδή να διαχειρίζεται καταστάσεις διαφόρων θεμάτων και λύση των προβλημάτων της κοινότητας, κατέθεσε σήμερα επιστολή-ένσταση στο δημαρχείο Θέρμης και στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, τμήμα Διαχείρισης Δασών, για το θέμα που προέκυψε με τη μη χορήγηση ξυλείας στο δημοτικό αναψυκτήριο του πολιτιστικού μας συλλόγου. Αυτό ως γνωστόν μισθώθηκε από την κυρία Σφακιανάκη Μαρία προ επταμήνου σε μία δύσκολη ομολογουμένως επιχειρηματική εποχή. Με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των ανθρώπων αυτών στο δίκαιο αίτημά τους, για την διεκδίκηση-χορήγηση ξυλείας. Αναμένουμε πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες για να λυθεί το θέμα μόνο με θετική έκβαση, γιατί είναι και δίκαιο και επιβεβλημένο. Επίσης κατατέθηκε πάλι στο δημαρχείο Θέρμης επιστολή πρόταση να διατίθεται ξυλεία σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε άτομα που διαβιούν βίο μοναχικό, χωρίς κριτήρια μονιμότητας. Είναι συνταγματικά θεμελιωμένο και κατοχυρωμένο και αποτελεί τη βάση του εμπράκτου πολιτισμού μας, ο αφουγκρασμός στο συνάνθρωπό μας που ανήκει σε αυτές τις τόσο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο