ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σε Περιστερά και Λιβάδι πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 η εκστρατεία ενημέρωσης για τη λειτουργία και την προσφορά των κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Με την πολύτιμη συνδρομή και του κλήρου και υπό το συντονισμό της αρμόδιας εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Φανής Χατζηδημητρίου και παρουσία της δημοτικής Συμβούλου Ευαγγελίας Κούτρη, χθες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους κατοίκους της Περιστεράς και του Λιβαδίου, με συζητήσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν γίνει ήδη ανάλογες ενημερώσεις σε Καρδία, Τρίλοφο και Κάτω Σχολάρι. Για την εβδομάδα που διανύουμε έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε Βασιλικά και Λακκιά και ακολουθούν οι υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Θέρμης. Στόχος αυτής της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες, κυρίως αυτοί οι οποίοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους, για τις διάφορες κοινωνικές δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν εφόσον παραστεί ανάγκη.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης λειτουργεί από το 2014 και παρέχει υποστήριξη σε περισσότερα από 370 νοικοκυριά. Στηρίζεται από το δήμο Θέρμης καθώς και από εθελοντικές προσφορές πολιτών, επιχειρήσεων, φορέων και συλλόγων. Στους ωφελούμενους διανέμονται τρόφιμα, συσκευασμένα, νωπά και κατεψυγμένα, είδη ένδυσης, ατομικής υγιεινής, οικιακού εξοπλισμού, καθώς και ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd, κ.ο.κ.
Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας του δήμου Θέρμης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις αρχές Νοεμβρίου του 2017 και σε αυτό απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του δήμου και ειδικότερα, εκείνοι οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Θέρμης ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί:
• να ενημερωθεί για όλα τα επιδόματα που δικαιούται και όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική ή φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας ή επικράτειας.
• να λάβει ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να υποβάλει αιτήσεις για να ενταχθεί στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, καθώς και στο πρόγραμμα “Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


• να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών και εφήβων κ.λπ.).
• να διασυνδέεται με αρμόδιες εξειδικευμένες υπηρεσίες και δομές με στόχο την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο Απασχόλησης δήμου Θέρμης, προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, προγράμματα για ηλικιωμένους, δομές Ψυχικής Υγείας, δομές στήριξης παιδιών, εφήβων και οικογένειας, δομές για ΑμεΑ, κοινωνικούς ξενώνες αστέγων, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, προγράμματα για ρομά και μετανάστες κ.ο.κ.).
• να έχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων του που αφορούν θέματα κοινωνικής φροντίδας και να παρακολουθούνται συστηματικά σε όλη την πορεία τους.
Επιπλέον το Κέντρο Κοινότητας στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής:
• Δημιουργώντας ένα δίκτυο δομών για την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εξασφαλίζει την αμεσότητα αντιμετώπισης των αιτημάτων και κινητοποιεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
• Διοργανώνοντας εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου σε συνεργασία με σχολεία, τοπικούς συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς κ.λπ.
• Συμπράττοντας στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.

Τέλος, το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το έργο του στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας. Η συνεργασία του Κοινωνικού Φαρμακείου με το GIVMED έχει, ήδη, κλείσει δύο χρόνια. Είναι μια καινοτόμος ηλεκτρονική πλατφόρμα, με της οποίας καλύπτονται οι ελλείψεις φαρμάκων των κοινωφελών φορέων (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΜΚΟ) από τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους φορείς.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι τη δυνατότητα να ενταχθούν ως ωφελούμενοι ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους στα προγράμματα παροχών των κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι κάτοικοι ή δημότες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για εγγραφή ή επανεγγραφή στα νέα ετήσια προγράμματα παροχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 (εκτός σαββατοκύριακου), στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Στενημάχου 16, Θέρμη) από τις 9:00 π.μ. έως στις 13:00 μ.μ. κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η χρήση μάσκας και γαντιών κατά την είσοδο στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι υποχρεωτική.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο