Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήρι με τίτλο “Προκλήσεις και νέοι ρόλοι στις συνθήκες του κορωνοϊού” δίνει στους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του δήμου Θέρμης η συνεργασία του κέντρου πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, της συντονίστριας εκπαιδευτικού Όλγας Κασσώτη και της αντιδημαρχίας Παιδείας του δήμου Θέρμης. Στις παρούσες συνθήκες η σχολική κοινότητα βρίσκεται στο επίκεντρο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Η κύρια ευθύνη φαίνεται να ανατίθεται στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να προσαρμόσουν το παιδαγωγικό τους έργο, έτσι ώστε να εκπληρώνουν τους ποικίλους θεσμικούς τους ρόλους αλλά και να ανταποκρίνονται στις αυξημένες προσδοκίες των μαθητών και των γονέων τους. Η δυναμική αυτή γεννά συναισθήματα, σκέψεις και βιώματα στους εκπαιδευτικούς, που είναι δύσκολο, πολλές φορές, να τα διαχειριστούν μοναχοί τους, εάν δεν ανήκουν σε βιώσιμες εκπαιδευτικές κοινότητες αλληλο-υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Με αυτό το σκεπτικό, καλούν τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του δήμου Θέρμης να συμμετάσχουν στο βιωματικό εργαστήρι. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου συζήτησης, κατάθεσης εμπειριών, ζύμωσης, αναζήτησης και ανακάλυψης αποθεμάτων μέσα στις νέες συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω του κορωνοϊού.
Το βιωματικό εργαστήρι θα υλοποιηθεί σε τρεις δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις, οι οποίες θα έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Συνακόλουθα, οι εκπαιδευτικοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, δεσμεύονται ότι θα παρακολουθήσουν το σύνολο των συναντήσεων.
Συντονιστές του βιωματικού εργαστηρίου θα είναι τα στελέχη του Κέντρου Μαριάννα Δρακοπούλου και Ανδρέας Μεδίτσκος.

Η δομή του Εργαστηρίου
Ημερομηνίες: Δευτέρα 12, 19 Οκτωβρίου 2020 και 2 Νοεμβρίου 2020
Ώρα: 16:30 – 18:30
Τόπος: διαδικτυακή πλατφόρμα
Αριθμός συμμετεχόντων: 10 – 18 άτομα (με σειρά προτεραιότητας)
Δήλωση συμμετοχής: στο 2310 442044 ή στο kpelpida@gmail.com, μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2020.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο