Το δικό της απινιδωτή διαθέτει από χθες η κοινότητα Κάτω Σχολαρίου. Η προμήθεια έγινε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου που ξεκίνησαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, σε συνεργασία με την Κοινότητα και όλους τους τοπικούς συλλόγους. Ειδικότερα στην προσπάθεια απόκτησης του απινιδωτή συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι του χωριού με την συμπαράσταση τόσο της κοινότητας όσο και της Εκκλησίας. Ήδη περισσότεροι από 20 εθελοντές έχουν παρακολουθήσει από το ΕΚΑΒ σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης προκειμένου να χειρίζονται αποτελεσματικά τον απινιδωτή. Παράλληλα, εκτός από όσους παρακολούθησαν τα σεμινάρια, προθυμοποιήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί κ.ά. που λόγο του αντικειμένου τους έχουν περισσότερη εξοικείωση και εμπειρία στη χρήση απινιδωτή.

Ο απινιδωτής έχει τοποθετηθεί στην κοινότητα Κάτω Σχολαρίου και οι εθελοντές θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν καθ’ όλο το 24ωρο. Επιπλέον βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο πρόκειται να μοιραστεί στους κατοίκους του χωριού, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα ονόματα και τα τηλέφωνα των εθελοντών, ενώ σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν επαναληπτικά σεμινάρια ΚΑΡΠΑ.

Εκτός από την Κοινότητα Κάτω Σχολαρίου, στο δήμο Θέρμης διαθέτουν απινιδωτές οι Κοινότητες Τριλόφου, Βασιλικών και Καρδίας, ενώ καταβάλουν προσπάθειες απόκτησης και οι υπόλοιπες Κοινότητες του δήμου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο