Ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις υφασμάτινες μάσκες πρόκειται να μοιράσει ο δήμος Θέρμης στους περίπου 9.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι φοιτούν στα 65 σχολεία του δήμου. Μέσα στις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι σχετικές διαδικασίες για την προμήθειά τους, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, οι μάσκες να παραδοθούν στους μαθητές.

Ακολουθώντας τις συστάσεις της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του covid-19 ο δήμος επέλεξε οι μάσκες για τους μαθητές να είναι υφασμάτινες καθώς παρέχουν καλύτερη προστασία και επιπλέον μπορούν, έπειτα από σχολαστικό πλύσιμο και σιδέρωμα, να επαναχρησιμοποιηθούν.

Εκτός από τους μαθητές ο δήμος Θέρμης έχει φροντίσει να προμηθεύσει με μάσκες και το προσωπικό του δήμου το οποίο εμπλέκεται στη λειτουργία των σχολείων, καθώς και το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων. Προς το σκοπό αυτό πρόκειται να προμηθευτεί συνολικά περί τις 45.000 μάσκες για την αγορά των οποίων θα διαθέσει εξ ιδίων πόρων, ποσόν περίπου 40.000 ευρώ. Παράλληλα, ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί και θα διανείμει στα σχολεία όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και ατομικής προστασίας και υγιεινής, ενώ προχωρά και στην απολύμανση των σχολικών κτιρίων, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή λειτουργία των σχολείων του.

“Βλέποντας τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών αποφασίσαμε εγκαίρως και πριν από τις σχετικές παροτρύνσεις της πολιτείας, να προχωρήσουμε στην αγορά μασκών για τους μαθητές μας αλλά και για το προσωπικό του δήμου, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά τους ως μέτρου προφύλαξης. Επιλέξαμε τις υφασμάτινες μάσκες, παρότι είναι ακριβότερες, γιατί αυτό μας συμβουλεύουν οι επιστήμονες και επιπλέον μπορούν οι γονείς να τις καθαρίζουν και να επαναχρησιμοποιούνται. Οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται διαρκώς κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προκειμένου να διασφαλίζουν την ομαλή και κυρίως, ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων”, δηλώνει ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο