Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης, φροντίδας και εξωραϊσμού βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αγία Παρασκευή από τις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης, με τη βοήθεια εθελοντών κατοίκων. Στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας των δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων, αλλά και η διαμόρφωση ενός “φιλικότερου” περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής.
Το θεατράκι, η πλατεία, η κοινότητα, το ΚΑΠΗ και άλλοι χώροι στην Αγία Παρασκευή συντηρήθηκαν και ανανεώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Αναλυτικά, καλαθοφόρο της αντιδημαρχίας συντηρήσεων και αυτεπιστασίας προχώρησε σε συντηρήσεις στο φωτισμό των δρόμων, αποκατάσταση βλαβών και αλλαγές λαμπτήρων. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Παρασκευής Μαίρη Τσιουβάκα καλεί όσους πολίτες εντοπίζουν καμένες λάμπες να επικοινωνούν με την κοινότητα προκειμένου να καταγραφούν και να αποκατασταθούν τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα, η αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε για δεύτερη φορά καθαρισμό των χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους και δρόμους, ενώ φρόντισε την πλατεία και το πάρκο ώστε να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά του πάρκου.
Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η συντήρηση και το βάψιμο στο “θεατράκι” της Αγίας Παρασκευής, τοποθετήθηκαν παγκάκια στην είσοδο του σχολείου, αλλά και πέτρα στα σκαλοπάτια του πάρκου στην κεντρική πλατεία, της οποίας βάφτηκαν και συντηρήθηκαν τα επί μέρους στοιχεία όπως κάγκελα, παγκάκια κ.ά. Ανανεωμένα είναι, πλέον, τα κτίρια της Κοινότητας και του ΚΑΠΗ μετά τη συντήρηση και την αλλαγή χρωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την αντιδημαρχία Συντηρήσεων και Αυτεπιστασίας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο του καθαρισμού των ρεμάτων και της αποκατάστασης των ζημιών της πρόσφατης κακοκαιρίας της 21ης Μαΐου, που υλοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά τις καίριες και άμεσες ενέργειες του δήμου Θέρμης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο συντηρήσεων και αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα η συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι στενή και άμεση. “Μαζί αξιολογήσαμε τα ρέματα της περιοχής και ξεκινήσαμε τις εργασίες από το Ν. Ρυσίο. Στην Αγ. Παρασκευή ξεκινά η άμεσα η διευθέτηση και εκβάθυνση της ιρλανδικής διάβασης διότι, λόγω της κατασκευής της, κόβει τη ροή του νερού προς την κοίτη με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο δρόμος και τα παρακείμενα σπίτια”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο