ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενενήντα σκευάσματα πολυβιταμινών και ενισχυτικών της άμυνας του οργανισμού χορήγησε ο όμιλος “Σαράντη” για τις ανάγκες των διακοσίων τριάντα ενός ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου με τη διαμεσολάβηση του δικτύου GIVMED, του πρώτου δικτύου αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων.
Η συνεργασία του Κοινωνικού Φαρμακείου με το GIVMED έχει, ήδη, κλείσει δύο χρόνια. Είναι μια καινοτόμος ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει τις ελλείψεις φαρμάκων από κοινωφελείς φορείς (κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΜΚΟ) με τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους φορείς.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης εξαιτίας της πανδημίας προχώρησε σε μετατροπή του τρόπου λειτουργίας της δομής. Με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού, οι ωφελούμενοι, πλέον, προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν και να παραλάβουν φάρμακα μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από τις 8:00 έως τις 16:00.
Παράλληλα, τα στελέχη της δομής εξυπηρετούν τους ωφελούμενους μόνο στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου. Επίσης, μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θέρμης, δίνεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραλαμβάνουν τα φάρμακα στο σπίτι τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο