Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις πρασίνου που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θέρμης με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του ανακαινισμένου πάρκου Πλαγιαρίου.
Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση χλοοτάπητα με εξειδικευμένο μηχάνημα, καθώς και η εγκατάσταση  ειδικού συστήματος ποτίσματος με στόχο διαμόρφωση ενός απόλυτα ασφαλούς, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος για όλους τους χρήστες του.


Η συνολική παρέμβαση στο Πάρκο όπως είναι γνωστό περιλαμβάνει δημιουργία ελεύθερου χώρου άσκησης για τους ενήλικες ώστε να μπορούν να γυμνάζονται την ώρα που τα παιδιά τους παίζουν με ασφάλεια στην ολοκαίνουργια παιδική χαρά, που ανακατασκευάστηκε με πιστοποιημένα παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας.
Στις παρεμβάσεις θα πρέπει να σημειωθεί και η ανακατασκευή και συντήρηση σε όλες τις αρχιτεκτονικές κατασκευές που υπάρχουν στο πάρκο καθώς και αντίστοιχες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε πεζοδρόμια, πλακοστρώσεις, στο κιόσκι, στις κερκίδες κ.α.


Με αφορμή την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο πάρκο, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλαγιαρίου κ. Νικόλαος Κουλέτας, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να αποφεύγουν να πατούν πάνω σε αυτόν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο φθοράς του, μέχρι και τη σταθεροποίησή του στο χώρο και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος τοποθέτησης προστατευτικής κορδέλας στο σημείο παρέμβασης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτείται προσοχή στη χρήση του γκαζόν τουλάχιστον για το επόμενο δεκαπενθήμερο, τονίζει ο κ. Κουλέτας και ευχαριστεί τους κατοίκους της περιοχής εκ των προτέρων για την κατανόησή τους και το σεβασμό που επιδεικνύουν όλο το διάστημα των εργασίων, στο νέο ανανεωμένο χώρο του πάρκου Πλαγιαρίου.
Οι εργασίες καλλωπισμού και αισθητικής αναβάθμισης του χώρου συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου με την φύτευση πολύχρωμων λουλουδιών και επιπλέον πρασίνου στο πάρκο από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και  Πρασίνου του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο