Η Αναπτυξιακή Εταιρία των ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, οργανώνει on line εκδήλωση με τίτλο “Μια ταινία-Μια συζήτηση για τον Αμαζόνιο”, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 και ώρα 18.30.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί η σύντομη έκδοση του ντοκιμαντέρ (25’) “Countdown on River Xingu V” του Μάρτιν Κέσλερ και θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν:

ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Martin Kessler
o Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας,
κ. Σπυρίδων Οικονόμου
ο υπεύθυνος σε θέματα ενέργειας & κλιματικής αλλαγής της GREENPEACE Ελλάδας,
κ. Τάκης Γρηγορίου
ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος, Δίκτυο Climate Alliance, Ελλάδα
Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται το ζήτημα της δημιουργίας μεγάλων τεχνικών έργων, με σκοπό την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θέτοντας το ερώτημα, κατά πόσο η δημιουργία ανάλογων έργων είναι τελικά περιβαλλοντικά φιλική.

Η ταινία, αναφέρεται στην προτελευταία φάση κατασκευής του υπερ-φράγματος Μπελο Μόντε, του τρίτου μεγαλύτερου φράγματος στον κόσμο, στον ποταμό Ξινγκού, παραπόταμο του Αμαζονίου και θα πραγματοποιηθεί  στην On-Line πλατφόρμα ZOOM Webinars.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής στο

link https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xr1OT7U5SJaKkKomzXjwpg

Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθήσουν  το trailer του ντοκιμαντέρ στο:

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του έργου “Change the power – (em)power to change: Local authorities towards the SDGs and Climate Justice”, που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. – πρόγραμμα Development Education and Awareness Raising (DEAR) με Επικεφαλής Εταίρο την Climate Alliance Γερμανίας

Μπορείτε να συμμετάσχετε μέσω κινητού, tablet, laptop ή Η/Υ, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει συνδεδεμένα, ηχεία-ακουστικά και προαιρετικά μικρόφωνο. Εάν χρησιμοποιήσετε κινητό ή tablet, θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή ZOOM meetings, από τα apple ή google play stores

Το link της online εκδήλωσης θα ενεργοποιηθεί 10′ πριν από την έναρξη, στις 18.20

H εκδήλωση θα προβληθεί απευθείας από το YouTube στο link, https://www.youtube.com/channel/UCuLiniTjvliJ9vM1baknSNA.

Η πλήρης έκδοση του ντοκιμαντέρ “Countdown on River Xingu V”(2016-90′) θα είναι διαθέσιμη στο YouTube, ΔΩΡΕΑΝ, από 12 έως και 21 Ιουνίου 2020 στο link, https://www.youtube.com/watch?v=FnaoDk-mxBs.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο