Συνεχίζονται τα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς και εφήβους με θέμα την εφηβεία, την κρίση του κορωνοϊού και τον επαγγελματικό προσανατολισμό στην μετά – κορωνοϊό εποχή. Τα webinars πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κάθε Τετάρτη μέσα στον Μάϊο. Αύριο, λοιπόν, Τετάρτη 20 Μαΐου στις 17:00 μιλάμε για την καλλιέργεια των Δεξιοτήτων Ζωής, ως απαραίτητο εφόδιο για να επιβιώσουμε σε περιόδους κρίσης, αλλά και τις καταιγιστικές εξελίξεις που θα υπάρχουν στην αγορά εργασίας και στα επαγγέλματα στην μετα-κορωνοϊό εποχή. Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για το νέο Σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Εισηγητές στο αυριανό webinar θα είναι η κ. Ιωάννα Παπαβασιλείου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  https://www.uom.gr/ipapav και ο κ. Νίκος Α. Δεμερτζής, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Διευθυντής 1ου Γυμν. Καλλιθέας http://users.sch.gr/ndemertzis/
Το σημερινό σεμινάριο θα διαρκέσει από τις 17:00 έως τις 19:00, ενώ ο σύνδεσμος για παρακολούθηση, μέσω της πλατφόρμας ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/81467264574
Ο κύκλος των σεμιναρίων περιλαμβάνει τις παρακάτω τέσσερεις επιμέρους θεματικές ενότητες και θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM τις τέσσερις Τετάρτες του Μαΐου, από τις 17:00 έως τις 19:00.
Πρόγραμμα 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ pdf-1
Τετάρτη 6 Μαΐου- Ε. Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος “Η κρίση του κορωνοϊού στην κρίση της εφηβείας  – Εξαρτήσεις στη εφηβεία (διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα κλπ.)”
Τετάρτη 13 Μαΐου- Μ. Πάσχου, Ψυχολόγος, Παιδ. Σύμβουλος Λεοντείου  ” Άγχος των εξετάσεων και τρόποι διαχείρισης Κίνητρα μάθησης και αποτελεσματικό διάβασμα”
Τετάρτη 20 Μαΐου- Ι. Παπαβασιλείου, Καθηγ. Παν/μίου Μακεδονίας  ” Επαγγέλματα του μέλλοντος και η αγορά εργασίας στη μετά κορωνοϊό εποχή-Δεξιότητες ζωής (soft skills) -Νέο Σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων”
Τετάρτη 27 Μαΐου -Νίκος Σιδέρης, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Συγγραφέας Ε. Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος ” Δύναμη, βία και ιπποτισμός στην εφηβεία -Νέα δεδομένα στον επαγγελματικό προσανατολισμό  -Επιλογή σπουδών και επαγγέλματος – Πρόταση πλάνου σταδιοδρομίας”
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Διευθυντής 1 ου Γυμνασίου Καλλιθέας Αττικής, Συγγραφέας του βιβλίου: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην πράξη… στο πέρασμα της εφηβείας…στο διάβα της ζωής», εκδ. Σαββάλας.
Με τη στήριξη:  του 1ου ΚΕΣΥ ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας, της ΚΕΔΕ, των Δήμων Θέρμης, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Πηνειού Ηλείας, των Ενώσεων Γονέων: Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Ελληνικού-Αργυρούπολης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο