Μένουμε Σπίτι – Επικοινωνούμε διαδικτυακά

Απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να έχει κάθε γονιός σχετικά με τους κινδύνους, την ηθική και την θετική χρήση του διαδικτύου θα δώσουν οι διαδικτυακές, πλέον, συναντήσεις του προγράμματος «Ορθή χρήση & κίνδυνοι στο διαδίκτυο» για γονείς παιδιών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υλοποιείται στο πλαίσιο της «Συμβουλευτικής υποστήριξης σχολικών κοινοτήτων Δήμου Θέρμης 2019-2020» της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Θέρμης και η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID -19 έχει αλλάξει καταλυτικά την καθημερινότητα μας, τη στιγμή ακριβώς που η «επανάσταση» του διαδικτύου είχε ήδη δημιουργήσει νέες συνήθειες σε όλες τις δραστηριότητες μας, ωθώντας μας νομοτελειακά στην αποκλειστική υιοθέτηση των ψηφιακών μονοπατιών σε κάθε τομέα της ζωής μας (ενημέρωση, διασκέδαση, επικοινωνία, ρύθμιση υποθέσεων με υπηρεσίες – κράτος και καταναλωτικές συνήθειες).
Σκοπός του 8ωρου εκπαιδευτικού προγράμματος «Ορθή χρήση και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» είναι να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
• Υπάρχει θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας;
• Υπάρχει ηθική στο διαδίκτυο;
• Πώς να προστατέψετε παιδιά και εφήβους από τους κινδύνους του Ίντερνετ;
• Πόση ώρα μπορούν να περνούν τα παιδιά και οι έφηβοι μπροστά στον υπολογιστή;
• Πού σταματά η αποδεκτή χρήση και ξεκινά η εξάρτηση; Πότε θα πρέπει να ανησυχήσετε ως γονιός;
• Ποια είναι τα εργαλεία επίβλεψης στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης & στα διαδικτυακά παιχνίδια;
και γενικότερα να προάγει τους κανόνες της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα του στην καθημερινότητα των παιδιών και των εφήβων.
Στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί διαδικτυακά στις ημερομηνίες: 6, 13, 20 & 27 Μαΐου 2020, από τις 18.30 έως 20.30 μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε γονιός με παιδί σε σχολείο του δήμου Θέρμης. Απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής και αποστολή μέσω φαξ: 2310.486203 ή email: info@anatoliki.gr (όσοι έχετε ήδη υποβάλλει αίτηση δεν χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία
Για τη διαδικτυακή επικοινωνία μας θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα του ΖΟΟΜ μέσω υπολογιστή, tablet ή κινητού τηλέφωνου. Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων να επικοινωνούν μέσω κάμερας (εφόσον το επιθυμούν) και μικροφώνου ζωντανά με την ψυχολόγο και τους λοιπούς συμμετέχοντες, να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται απαντήσεις.
Πρακτικά θέματα της τηλεσυζήτησης (id number και κωδικός) θα σταλούν από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας.
Η πρότασή για διαδικτυακές συναντήσεις ελπίζουμε να σας διευκολύνει.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310-463930 και στο email: info@anatoliki.gr


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο