ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Συνεχίζονται οι συστηματικές απολυμάνσεις στον δήμο Θέρμης με αμείωτους ρυθμούς, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για δράσεις με ειδικά απολυμαντικά υγρά, που πραγματοποιούνται συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα από  εξειδικευμένο συνεργείο στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης από την πανδημία. Στην κατύθυνση αυτή, χθες Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 ολοκληρώθηκε η απολύμανση των εκκλησιών σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας. Αναλυτικά κατά τη χθεσινή ημέρα, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης κ. Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη, το συνεργείο προχώρησε στην απολύμανση των Ιερών Ναών Τριλόφου, Καρδίας, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής, Αγίου Αντωνίου – Μονοπηγάδου, Βασιλικών και Λακκιάς. Παράλληλα απολυμάνθηκαν όπου ζητήθηκε οι χώροι των Πνευματικών Κέντρων των εκκλησιών καθώς και χώροι όπου πραγματοποιούνταν μαθήματα κατήχησης των παιδιών.

Παράλληλα με τους εσωτερικούς χώρους των Ναών δε αναμένονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του δήμου και θα γίνονται άμεσα όταν και όπου αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στους ιερείς των Ναών και όπου υπήρχε έλλειψη, παραδόθηκαν από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας αντισηπτικά υλικά και μάσκες.

Το σημαντικό πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων σε όλες τις υπηρεσίες, τις δομές αλλά και τις Κοινότητες του Δήμου μας όπως είναι γνωστό ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου και αμέσως μετά τη σχολαστική γενική καθαριότητα όλων των κτιρίων που προηγήθηκε ακολούθησε η διαδικασία της ολικής απολύμανσής  τους.
Παράλληλα κατόπιν σχετικού αιτήματος και με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, χθες Τετάρτη 1η Απριλίου 2020 απολυμάνθηκε και το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα “Μακεδονία”, των Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης.


Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο, όπου όλες οι υπηρεσίες υπηρεσίες του δήμου μας καλούνται να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους συνδημότες μας,  καταβάλλεται, με εντολή του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούνται οι νευραλγικοί χώροι καθαροί και ασφαλείς τόσο για τους κατοίκους του Δήμου Θέρμης όσο και για το απασχολούμενο προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των απολυμάνσεων θα είναι επαναλαμβανόμενο για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο