ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

 O Δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Sport4Values, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχει στην εκστρατεία #BeActive της 5ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις παρακάτω δράσεις:

Γνωριμία με το Urban Άθλημα των Rollers την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 μ.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης.
Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 15 ετών.
Θα γίνει μάθημα για τα παιδιά που δοκιμάζουν για πρώτη φορά το άθλημα με απόλυτη ασφάλεια. Θα υπάρχει εξοπλισμός (πατίνια, προστατευτικά, κράνη κπλ) για όσα παιδιά δεν διαθέτουν δικό τους, ενώ θα πραγματοποιηθούν mini αγώνες για όσα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα την χρήση των Rollers!!
Θα δοθούν αναμνηστικά δελτία συμμετοχής και δώρα σε όλα τα παιδιά!
– Μάθημα Hatha Yoga για όλα τα επίπεδα και Breathwork & Reiki το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 μ.μ στο Φράγμα της Θέρμης (γήπεδο Βετεράνων) για όλους όσους θέλουν να νιώσουν ψυχική και πνευματική ευεξία απολαμβάνοντας τη φύση.

Η παραπάνω δράση απευθύνεται σε αθλούμενους όλων επιπέδων και θα υπάρχουν διαθέσιμα στρώματα για όσους δεν έχουν.

Η είσοδος και η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για όλους!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αθλητική εκστρατεία, η οποία διοργανώνεται στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς διοργανωθήκαν 48.500 αθλητικές εκδηλώσεις σε 44 χώρες και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 13 εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2019, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί ετήσιο θεσμό, ο οποίος γνωρίζει ραγδαία αύξηση και έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό.
Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο