Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θέρμης προσφέρει στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής του, εντελώς δωρεάν, την κάλυψη της υπηρεσίας «Tηλεφροντίδας» μέσω της οποίας εποπτεύεται το περιβάλλον (εντός και εκτός οικίας), η συμπεριφορά και η καθημερινή δραστηριότητα των ατόμων που διαβιούν μόνοι τους, με σκοπό τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση περιπτώσεων στις οποίες χρειάζονται βοήθεια. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης των ωφελούμενων της υπηρεσίας καθώς είναι σε θέση να ορίζουν την καθημερινότητά τους πιο ανεξάρτητα. Παράλληλα το συγγενικό τους περιβάλλον γνωρίζει ότι μία υπηρεσία παρέχει σε 24ωρη βάση προστασία και φροντίδα στους ανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Η άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά από πλευράς της «Τηλεφροντίδας» είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν έξοδα περίθαλψης και νοσηλείας, έξοδα αποκατάστασης σε περίπτωση νοσηλείας κλπ.
Η υπηρεσία «Τηλεφροντίδας» απευθύνεται σε άτομα άνω των 70 ετών, μία κοινωνική ομάδα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Σκοπός του Δήμου είναι να εξασφαλίσει στα ευπαθή αυτά άτομα παράταση του χρόνου ανεξάρτητης διαβίωσης στο σπίτι, μείωση των εξόδων φροντίδας των ωφελούμενων και των οικογενειών τους, καλύτερο επίπεδο διαβίωσης μέσα από υψηλή παροχή υπηρεσιών φροντίδας. Ωφελούμενοι της υπηρεσίας είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου που πληρούν τα κριτήρια ή βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτων συνθηκών διαβίωσης, είτε είναι εγγεγραμμένα μέλη στις δομές φροντίδας του Δήμου είτε όχι. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι έχουν την αρμοδιότητα για την καταγραφή των περιστατικών και την πρόσβαση στην υπηρεσία και συγκεκριμένα οι κ.κ.

• Ελένη Γιάννηλερ για τις περιοχές Θέρμης-Τριαδίου (Τηλ Επικ: 2310 461117)

• Άννα Χατζηδάκη για τις περιοχές Ν. Ρυσίου – Ταγαράδων – Ν. Ραιδεστού (Τηλ Επικ: 23920 72041)

• Κατερίνα Ζαφρού για τις περιοχές Τριλόφου – Πλαγιαρίου – Καρδίας – Κάτω Σχολαρίου (Τηλ Επικ: 23923 30227)

• Κική Ιωαννίδου για τις περιοχές Βασιλικών – Αγ. Παρασκευής – Περιστεράς – Λακκιάς – Μονοπήγαδου (Τηλ Επικ: 23960 22355)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο