Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης ενημερώνει τους δικαιούχους του Επιδόματος Στέγασης ότι ολοκληρώθηκε έλεγχος των αιτήσεων που εγκρίθηκαν ΕΩΣ και 31 Μάρτιου 2019 και στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το εξάμηνο ισχύος τους.

  • Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν επέλθει μεταβολές στα στοιχεία τους κατά το τελευταίο εξάμηνο δεν ανανεώθηκαν και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα»Δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης (ένδειξη «Νέα αίτηση») από 3 Σεπτεμβρίου 2019. Εφόσον η αίτηση υποβληθεί στην υπηρεσία μας, θα προσκομίζεται νέο έντυπο συναίνεσης, καθώς και όποιο τυχόν άλλο δικαιολογητικό απαιτηθεί ανά αίτηση. Προσοχή: Για να μην χαθεί κάποιος μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση για αιτήσεις που έχουν αρχικά υποβληθεί από 01 Μαρτίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να υποβληθούν και να εγκριθούν έως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

  • Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».
    Προσοχή: Όσοι από τους δικαιούχους έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (Μάρτιος 2019 έως Αύγουστος 2019), οι οποίες δεν προκύπτουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην ανανεωμένη αίτηση, μπορούν αποκλειστικά εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.  Εφόσον η αίτηση υποβληθεί στην Υπηρεσία μας, θα προσκομίζεται νέο έντυπο συναίνεσης, καθώς και όποιο τυχόν άλλο δικαιολογητικό απαιτηθεί ανά αίτηση.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι δικαιούχοι ενημερώνονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης επόμενων μηνών για τις οποίες λήγει το εξάμηνο ισχύος.

Οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει μέσω της οποίας θα λάβουν ενημέρωση για την πορεία της αίτησης τους και τυχόν δικές τους απαιτούμενες ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για τις ανωτέρω αιτήσεις, σε οποιαδήποτε περίπτωση η πληρωμή του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί κανονικά.

Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης
Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr (εσ.γραμμή 2)
Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, e.pistola@thermi.gov.gr (εσ.γραμμή 2)
Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγος, v.symeonidou@thermi.gov.gr (εσ.γραμμή 1)
είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1 και κατόπιν το εσωτερικό του υπαλλήλου)
mail επικοινωνίας: kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο