Με αντικείμενο την οριστικοποίηση των λεπτομερειών αλλά και την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων που θα διεξαχθεί στα Βασιλικά, καθώς και την κατάρτιση του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων πολιτισμού που θα το πλαισιώσουν, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και Συλλόγων, χθες Πέμπτη 18 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βασιλικών.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συνάντηση με τοπικούς φορείς αλλά και Συλλόγους Πολιτισμού που θα στηρίξουν το Φεστιβάλ, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Φεστιβάλ, παρουσίασαν με τη σειρά τους τις δικές τους προτάσεις προκειμένου να καταρτιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακούς χορούς και συναυλίες.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν : o εκπρόσωπος της ΠΕΝΑ (Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών) κ.Σωτήρης Κουτσομήτρος, οι κ.κ. Στράτος Νικολάου -Αναστάσιος Τζίκας ως εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Διεύθυνση Ελέγχου Διαχείρισης Γάλακτος και Κρέατος), η Πρόεδρος Γυναικείου Συνεταιρισμού Αγίου Αντωνίου κ. Δέσποινα Ιωαννίδου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλικών κ.Νικόλαος Καραβασίλης, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΧΟΣΥΒΑ (Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Βασιλικών) κ.κ.Κούσα Ευαγγελία και Μαρία Λεμονή, οι κ.κ. Σταύρος Λυσαβούδης και κ.Κιουμουζίδης Δημήτρης ως εκπρόσωποι των Επαγγελματίων Βασιλικών, σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο Βασιλικών και οι κ.κ. Ελευθερία Τσολάκη, Λεωνίδας Γραμμένος, Γιώργος Σμυρναίος και Όλγα Γιαννιού, που εκπροσωπεί άλλωστε και το Δήμο Θέρμης στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών κ. Στυλιανός Δούμπλιος, που ο καθένας ξεχωριστά δήλωσε τη διάθεση να προσφέρει και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος, μία διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό μελλοντικά για την περιοχή.
Η αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Φεστιβάλ καθώς και του προγράμματος των καθημερινών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε από τους εμπνευστές του, τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Στέλιο Βογιατζή και την κ. Σοφία Ουργατζιδου, chef και υπεύθυνη Θεσσαλονίκης της λέσχης αρχιμαγείρων ελληνικής γαστρονομίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες καταγεγραμμένες προτάσεις των Τοπικών φορέων και Συλλόγων το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει χορευτικές παραδοσιακές εκδηλώσεις καθώς και συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στα Βασιλικά.
Στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής σύσκεψης ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το Φεστιβάλ και στήριξε την ιδέα υλοποίησής του στην Κοινότητα Βασιλικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που επίσης θα στηρίξει τη διοργάνωση, την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Θέρμης και τέλος το Επιμελητήριο και την κ. Φανή Μπλιούμη που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους τοπικούς φορείς και συνεργάζονται σε καθημερινή βάση με τους διοργανωτές το τελευταίο χρονικό διάστημα, ώστε το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Κρέατος Βασιλικών να αποτελέσει έναν επιτυχημένο και άψογα οργανωμένο θεσμό, με τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τόπου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο