Ανοίγει και πάλι τις πύλες του σήμερα το απόγευμα για όλους τους μικρούς του φίλους   το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης. Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν λόγω της πανδημίας, προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο χώρος και να είναι έτοιμο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να υποδεχτεί και πάλι όλα τα παιδιά.

Κατά την επαναλειτουργία του Πάρκου, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή χρήση του. Παράλληλα εξειδικευμένο προσωπικό θα φροντίσει ώστε τα παιδιά παράλληλα με το παιχνίδι τους στο Πάρκο να εκπαιδεύονται και να αποκτούν όλες τις απαραίτητες γνώσεις, με στόχο ένα πιο  ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα, με υγιή σκέψη και οδική κουλτούρα. Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού προσωπικού θα είναι η γνωριμία των παιδιών μας  με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

H εκπαίδευση των παιδιών θα περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), πρακτική εξάσκηση και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνεται βιωματικά, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και με την χρήση του ανανεωμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού (ολοκαίνουργια μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ποδήλατα, κράνη και πολλά άλλα).

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6 και μισή το απόγευμα έως τις 9 και μισή το βράδυ.

Η ελεύθερη χρήση του για τα παιδιά μας  και σε απογευματινό ωράριο, ξεκινά σήμερα 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, με μία διακοπή μόνο μιας εβδομάδας κατά την περίοδο του 15αύγουστου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι συνδημότες μας μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θέρμης και το τηλέφωνο 231300765.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Άνοιξε τις πύλες του για τους μικρούς του φίλους  σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης, το οποίο νωρίς το πρωί υποδέχτηκε τους μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Θέρμης. Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, με την απόδοση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, επενδύει μέσα από την απόκτηση γνώσεων των παιδιών σε ένα πιο ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα, με υγιή σκέψη και οδική κουλτούρα. Κύριος σκοπός είναι η γνωριμία των μαθητών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο