ΑνακοινώσειςΔελτία ΤύπουΕνημέρωση

Στη διάθεση των παιδιών μας από σήμερα και πάλι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης

Άνοιξε τις πύλες του για τους μικρούς του φίλους  σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης, το οποίο νωρίς το πρωί υποδέχτηκε τους μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Θέρμης. Ο δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς, με την απόδοση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα στην τοπική κοινωνία, επενδύει μέσα από την απόκτηση γνώσεων των παιδιών σε ένα πιο ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα, με υγιή σκέψη και οδική κουλτούρα. Κύριος σκοπός είναι η γνωριμία των μαθητών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Την εκπαιδευτική διαδικασία η οποία θα υλοποιείται κατά τις επισκέψεις των σχολείων έχει αναλάβει η ACTIVE HELLAS ΚΟΙν.Σ.Επ. η οποία εξειδικεύεται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής . Συγκεκριμένα, η εκπαίδευση περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), πρακτική εξάσκηση και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων.


Η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνεται βιωματικά, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και με την χρήση πλήρως ανανεωμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού (ολοκαίνουργια μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ποδήλατα, κράνη και πολλά άλλα.
Μέχρι την λήξη του σχολικού έτους το πάρκο θα λειτουργεί κατά τις πρωινές ώρες και μόνο για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων, ενώ μετά θα είναι ανοικτό και κατά τις απογευματινές ώρες.


Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος που παραβρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, στην έναρξη λειτουργίας του Πάρκου, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Στέλιο Αποστόλου για τις επίμονες προσπάθειές του, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιους Εκπαίδευσης κ. Σταύρο Κουγιουμτζίδη για την αμέριστη βοήθειά του στην όλη προσπάθεια καθώς και τους υπαλλήλους του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου που εργάστηκαν σκληρά και κυρίως συνεργάστηκαν με τρόπο υποδειγματικό ώστε για να παραδοθεί ένα ολοκαίνουργιο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στα παιδιά μας, στους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου Θέρμης.

Leave a Reply