ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Στην τελική ευθεία για δημοπράτηση μπήκε το έργο της διαμόρφωσης των κυκλικών κόμβων της οδού Α. Κουγιάμη με τις οδούς Α. Παπανδρέου και Αθαν. Διάκου, ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για το δήμο Θέρμης και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς εγκρίθηκαν, σήμερα, από την Οικονομική Επιτροπή οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι της διακήρυξης. Το έργο περιλαμβάνει κι άλλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με συνολικό προϋπολογισμό 502.000 ευρώ, που χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του δήμου Θέρμης. “Παρά τα θεσμικά κωλύματα, οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις. Μετά τη σημερινή ομόφωνη έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής πάμε άμεσα για τη δημοπράτηση έργου η οποία θα γίνει στις 14 Ιουνίου.” δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. “Οι εκτεταμένες τροποποιήσεις, που έγιναν πριν από δύο μήνες στο νόμο περί δημοσίων συμβάσεων, απαιτούσαν αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης και ειδικότερα στη διακήρυξη, που είχαμε, ήδη, έτοιμα. Παρά την προτροπή του αρμόδιου υπουργείου να περιμένουμε τη διόρθωση στα πρότυπα τεύχη, πήραμε την απόφαση και την ευθύνη να προχωρήσουμε μόνοι μας στις απαιτούμενες αλλαγές και με την άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων στην τεχνική υπηρεσία φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα”.
Οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι, που κατασκευάζονται έρχονται να συμπληρώσουν τους, ήδη, υπάρχοντες, ώστε να ανακόπτουν την ταχύτητα, που αναπτύσσουν οι οδηγοί, αφού θα αναγκάζονται να εισέρχονται στους κόμβους ανά 200 περίπου μέτρα και έτσι να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.
“Στην πραγματικότητα το αντικείμενο του έργου αφορά πέντε έργα και όχι ένα”, συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τσολάκης. Αυτά είναι η κατασκευή κυκλικών κόμβων και ηλεκτροφωτισμού στη συμβολή των οδών Απ. Κουγιάμη με Αθ. Διάκου και Απ. Κουγιάμη με Αν. Παπανδρέου, η κατασκευή πεζοδρομίου στον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο στην συμβολή των οδών Απ. Κουγιάμη με Παν. Τσαλδάρη, ο ηλεκτροφωτισμός του κόμβο εισόδου στον οικισμό Λήδα Μαρία και στις σχολές Καλών Τεχνών και τα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ”.
Στη ίδια εργολαβία θα γίνει η κατασκευή νησίδας και η κρασπέδωση, τμήματος της οδού Αγιορειτών Πατέρων του οικισμού Τριαδίου που βρίσκεται μεταξύ των κοιμητηρίων Τριαδίου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τριαδίου, του οποίου η ανακατασκευή είναι στη φάση της ολοκλήρωσης. Το συνολικό μήκος του δρόμου που θα διαμορφωθεί είναι περίπου 160 μέτρα. Στο ίδιο έργο προβλέπεται, ακόμη, η ανύψωση ή ο υποβιβασμός φρεατίων εντός του πλάτους της οδού, καθώς και εργασίες διαγράμμισης για την κατασκευή διαβάσεων πεζών μπροστά από το σχολείο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο