ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες Κυριακή 19 Μαΐου 2019, την 4η χορευτική συνάντηση όλων των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Θέρμης. Λίγο μετά τις 7 χθες βράδυ, η πλατεία ΧΑΝΙΑ στα Βασιλικά πλημμύρισε με άρωμα παράδοσης, αλλά και το αστείρευτο κέφι των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασαν με μεράκι παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, παρουσία μεταξύ άλλων και εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου και πλήθους αιρετών,  εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θέρμης βράβευσε το χορευτικό συγκρότημα του ΚΑΠΗ Νέας Ραιδεστού για την πολύτιμη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ζήτησε από όλα τα μέλη των  ΚΑΠΗ μας,  να διατηρήσουν την αισιοδοξία, την ανεξαρτησία, την αυτάρκεια και κυρίως την αστείρευτη εσωτερική τους δύναμη που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη οι νεώτερες γενιές και να τους διδάξουν με το παράδειγμά τους, αδιαφορώντας για όποιες  “διχαστικές” φωνές εμφανίζονται, καθώς η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ως λαός “ διχασμένοι δεν πάμε μπροστά. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε για το Δήμο μας αυτό που του αξίζει.


Μπορεί οι ηλικιωμένοι να αποτελούν  μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, ωστόσο συμβάλλουν σε μέγιστο βαθμό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώση και εμπειρία χρήσιμη στις νεότερες γενιές, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους και συμμετέχουν όλο και πιο πολύ στον εθελοντισμό. Ο Δήμος Θέρμης και το ΝΠΔΔ, μέσω των δομών του, θα συνεχίσει να εφαρμόζει δράσεις για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και τόνωσης της αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυσης του αισθήματος, προσφοράς και κοινωνικής τους συμμετοχής” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος.


Στην τέταρτη αυτή διοργάνωση της ετήσιας χορευτικής συνάντησης των ΚΑΠΗ συμμετείχαν:
• το Χορευτικό Κ.Α.Π.Η Θέρμης
• το Χορευτικό Κ.Α.Π.Η Τριλόφου
• το Χορευτικό Κ.Α.Π.Η N. Ραιδεστού
• το Χορευτικό Κ.Α.Π.Η Καρδίας
• το Χορευτικό Κ.Α.Π.Η Βασιλικών και
• το Χορευτικό Κ.Α.Π.Η Πλαγιαρίου


Τη διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης ανέλαβε για μία ακόμη χρονιά το ΚΑΠΗ της Θέρμης.
Νωρίτερα παρουσία του Δημάρχου Θέρμης πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του νέου χώρου δραστηριοτήτων των γυναικών – μελών του ΚΑΠΗ Βασιλικών καθώς και των νέων γραφείων του Κέντρου.
“Έχετε χρέος εσείς οι μεγαλύτεροι, οι άνθρωποι της Γ΄Ηλικίας να μεταφέρετε τη γνώση σας αλλά κυρίως την Ιστορία του τόπου μας στις νεώτερες γενιές”, σημείωσε στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Ιερέας των Βασιλικών Πατέρας Σταύρος , ο οποίος μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στην ενότητα που θα πρέπει να διακρίνει τις τοπικές μας κοινωνίες για ένα αισιόδοξο και δημιουργικό μέλλον, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Στο ίδιο πλαίσιο και ο σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η δημοτική αρχή Θέρμης βασίζει την πορεία και την προσφορά της στο δήμο μας πάνω σε δύο σημαντικές αρχές:
Πρώτα από όλα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό πολιτικό κύτταρο της Δημοκρατίας και έπειτα ότι η ενότητα της Κοινωνίας μας είναι η προϋπόθεση για να λειτουργήσει ο θεσμός ως κύτταρο της Δημοκρατίας. “Κοινωνίες που δεν έχουν ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συγκεντρωτικές, αναποτελεσματικές και ταυτόχρονα αντιδημοκρατικές. Κοινωνίες που δεν επενδύουν στην ενότητα των πολιτών είναι κοινωνίες καταδικασμένες και χωρίς μέλλον” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης.
Παράλληλα ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Βασιλικών, να συνεχίσουν να προσφέρουν με τόσο μεράκι και ζήλο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας και να είναι καλοτάξιδος, να τον χαρούν με υγεία και δημιουργία το νέο πολυχώρο δραστηριοτήτων που εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή 19 Μαΐου.

.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

xorefriko kaph kalhΠλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες Κυριακή 3 Ιουνίου 2918, την 3η χορευτική συνάντηση όλων των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Θέρμης. Λίγο μετά τις 8 χθες βράδυ, η Κεντρική Πλατεία Θέρμης πλημμύρισε με άρωμα παράδοσης, αλλά και το αστείρευτο κέφι των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου μας που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασαν με μεράκι παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, παρουσία της Δημοτικής Αρχής .

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο