Ένα ακόμη έργο πνοής, μία σημαντική επένδυση στην εκπαίδευση και τα παιδιά μας, ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για το νέο σύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού σχολείου Θέρμης που βρίσκεται στο Τριάδι, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η ολοκλήρωση του οποίου οδεύει στο τέλος της, ώστε να φιλοξενήσει με το νέο σχολικό έτος τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου εκπονήθηκε την περίοδο 2012-2014 και ο φάκελος προωθήθηκε σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά την ενεργοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το 2015, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επικαιροποίησε τη μελέτη και υπέβαλε τον φάκελο του έργου για χρηματοδότηση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).


Το έργο, προϋπολογισμού, όπως προαναφέρθηκε, 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, και ακολούθησε η έκδοση της άδειας δημοπράτησης και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση σε εργοληπτική εταιρεία, που ολοκληρώθηκε το 2017. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Απόστολο Τσολάκη, οι εργασίες ολοκληρώνονται, και, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι μαθητές της περιοχής, στο σύνολό τους περίπου 250, θα στεγαστούν στο νέο σύγχρονο κτίριο, απολαμβάνοντας κτιριακές υποδομές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.


Το κτιριακό συγκρότημα είναι χωροθετημένο σε οικόπεδο 4.600 τ.μ. στο ανατολικό άκρο του οικισμού Τριαδίου. Διαθέτει αύλειο χώρο με γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ με κερκίδες, αμμοδόχο, πλακοστρώσεις και φυτεύσεις. Το κτίριο καλύπτει επιφάνεια 1.200 τ.μ. και αποτελείται από υπόγειο όπου υπάρχουν το λεβητοστάσιο, οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και αποθήκες. Το ισόγειο αποτελείται από γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, κυλικείο, αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρία – εστιατόριο, βιβλιοθήκη και βοηθητικούς χώρους. Ο όροφος αποτελείται από αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων φυσικοχημείας, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής, μία πολύ μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ιατρείο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο