Κυπελλούχος του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΜ για δεύτερη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο «Θερμαϊκός» Θέρμης, που επικράτησε στον τελικό του «Ποσειδώνα» Νέας Μηχανιώνας με 3-1 στο γήπεδο της Τούμπας. Το κύπελλο, μάλιστα απένειμε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Για φτάσει στον τελικό η ομάδα του «Θερμαϊκού» απέκλεισε τον Μαραθώνα (1-4), τους Ερασιτέχνες ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (2-1), τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου (0-5), τον Φοίνικα Πολίχνης (2-0) και στο διπλό ημιτελικό τον Μακεδονικό (εκτός έδρας 0-0 και εντός έδρας 2-1).


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον «Θερμαϊκό», καθώς μόλις στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ με τον Λεωνίδα Αχαλινόπουλο. Οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ξανθόπουλου. Οι «πράσινοι», παρά την ισοφάριση δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Φούσκα στο 66΄ και να αυξήσουν το δείκτη του σκορ με υπέροχο τέρμα του Κώστα Αχαλινόπουλου στο 89΄.
Για τον «Θερμαϊκό» Θέρμης (προπονητές Βασίλης Μπούρκας και Τάσος Δούμας) αγωνίστηκαν οι: Παναγιωτίδης, Κοσμίδης, Ράτζα, Κολώνης, Φάκκας, Τρόκας, Αχαλινόπουλος Λ., Στεφανίδης. Αχαλινόπουλος Κ., Μπικιάρης Ρ., Φούσκας, ενώ ως αλλαγή επαιξαν και οι: Μπικιάρης Ν., Κουτσικοβαγγέλης, Χαραλαμπίδης και Πασιαρδής
Η χθεσινή συμμέτοχη του «Θερμαϊκού» Θέρμης αποτελεί την τρίτη συμμετοχή σε τελικό του κυπέλου στην εβδομηντάχρονη (1949 -2019) ιστορία του συλλόγου.
Η πρώτη συμμετοχή, όπου η ομάδα του «Θερμαϊκού» ευτύχησε να πάρει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του θεσμού, ήταν στις 5 Μαρτίου 2014 στον 43ο τελικό του θεσμού στο «Καυτατζόγλειο», με αντίπαλο την ομάδα του Γ.Σ. Ηλιούπολης με σκορ 3-0. Την χρόνια αυτή η ομάδα του «Θερμαϊκού» κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Μ.
Ακολούθησε μία κορυφαία πορεία με κύριο σταθμό την συμμέτοχη στον 45ο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Μ., στις 17 Φεβρουαρίου 2016 στο γήπεδο της Τούμπας, όπου η ομάδα της Θέρμης στάθηκε άτυχη και έχασε το κύπελλο από την ομάδα του «Μακεδονικού» με σκορ 2-1.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο