ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι συμπληρωματικές εργασίες των αποχετευτικών δικτύων των Κοινοτήτων Καρδίας και Τριλόφου.
Τα δίκτυα κατασκευάστηκαν με προηγούμενη μεγάλη εργολαβία, προϋπολογισμού €7.500.000.
Ωστόσο, μία αστοχία της μελέτης δεν επέτρεψε τη λειτουργία του συνόλου του δικτύου στην Καρδία και ενός μεγάλου μέρους του δικτύου στον Τρίλοφο.
Έτσι, εκπονήθηκε συμπληρωματική μελέτη, διεκδικήθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση και εγκρίθηκε ποσό €550.000 από το ΕΣΠΑ. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα λειτουργήσουν τα δίκτυα.


Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει τις παρεμβάσεις:
– Για την Καρδία: Δύο αντλιοστάσια συγκέντρωσης λυμάτων και ώθησης αυτών σε κεντρικό αγωγό που θα τα μεταφέρει σε υπό κατασκευή νέο μεγάλο αντλιοστάσιο χαμηλά στην περιοχή «Μηδέν» του Τριλόφου. Από εκεί με αγωγό, παράλληλο με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, τα λύματα θα μεταφέρονται στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ και από εκεί στη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Αγγελοχωρίου.
– Για τον Τρίλοφο: Αγωγό μεταφοράς των λυμάτων των ανατολικών περιοχών της Κοινότητας με βαρυτικό τρόπο στο προαναφερόμενο υπό κατασκευή νέο μεγάλο αντλιοστάσιο, στην περιοχή «Μηδέν» του Τριλόφου, από όπου με τον παραπάνω περιγραφόμενο τρόπο θα καταλήγουν μαζί με τα λύματα της Καρδίας στην ΕΕΛ Αγγελοχωρίου.
Εκτιμάται ότι εντός τριμήνου θα ολοκληρωθεί το έργο και θα ξεκινήσουν οι συνδέσεις των παρόδιων ιδιοκτησιών με το δίκτυο.
Επισημαίνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, έχει αρχίσει στη ΔΕΥΑΘ η υποβολή αιτήσεων για τη σύνδεση με το δίκτυο, και ότι με την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κατάθεση προκαταβολής.


Το υπό κατασκευή αντλιοστάσιο της Καρδίας, επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Απόστολος Τσολάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Θέρμης κ. Δαμιανό Ζελιλίδη, τον Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας κ. Μάκη Τρικαλιάρη και τους επιβλέποντες μηχανικούς, ενώ αντίστοιχα ο κ. Τσολάκης βρέθηκε στο μεγάλο Κεντρικό αντλιοστάσιο χαμηλά στην περιοχή μηδέν, όπου παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου κ. Αικατερίνη Λιόλιου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο