Με έμπνευση εικόνες και μουσική από τη φύση, τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» δημιούργησαν ομαδικά ένα έργο τέχνης για τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής που διοργανώνει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άμπετ Χασμάν του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Ο Τίτλος της Έκθεσης είναι «Ταξιδεύοντας με τα πανιά της φαντασίας» και επιλέχθηκε με αφορμή τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Πάτρας την περίοδο 25-31 Αυγούστου (Patras 2019 II Mediterranean Beach Games).
Για τη συμμετοχή τους τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» δημιούργησαν ένα έργο με τίτλο Αγκαλιά-Ζω τη Γη μας ΜΕ Α-γάπη. Το σύννεφο έκανε ο Παναγιώτης με την μέθοδο της μονοτυπίας. Σε ένα κομμάτι πλαστικό άπλωσε λευκό χρώμα και μετά αποτύπωσε το σύννεφό του από την πλαστική επιφάνεια στο γαλάζιο χαρτόνι.


Το κομμάτι της στεριάς έκανε η Θοδώρα βάζοντας βουνά και πολλά ζώα. Συμπλήρωσε επίσης πουλιά στο σύννεφο του Παναγιώτη. Ενώθηκαν τα δύο χαρτόνια και διαγράφτηκε κόκκινο πλαίσιο για τον κίνδυνο  που διατρέχει η Γη μας και πράσινο πλαίσιο για την ελπίδα που υπάρχει αν ο καθένας μας κάνει το καλύτερο που μπορεί για να βοηθήσει τη Γη μας. Τη Γη έκανε η Ελένη με την μέθοδο marbling art με αφρό ξυρίσματος και τέμπερες. Την οποία κόλλησε πάνω στα χαρτόνια βάζοντας χαρτόνι από κάτω για να δώσει 3D αίσθηση στο έργο. Η δημιουργία του έργου έγινε υπό την καθοδήγηση της εικαστικού της δομής Νικολέτας Αντωνιάδου κάτω από την επιμέλεια της Ψυχολόγου της δομής Σταματίας Βαλαβάνη.
Τα εγκαίνια της Πανελλαδικής συνάντησης ζωγραφικής των ΚΔΑΠ ΜΕΑ θα πραγματοποιηθούν στις 15 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα ζωγραφικής και θα διαρκέσει έως και τις 15 Μαΐου στο Διατηρητέο Κτίριο Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος Πάτρας. Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ όλης της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να συνευρεθούν μέσω του εικαστικού τους έργου και να συνομιλήσουν με τους θεατές μέσω μίας μορφής τέχνης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συναισθηματική έκφραση.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο