Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, η αρμόδια Αντιδημαρχία και η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος συνεχίζει την προσπάθεια δημιουργίας νέων σημείων πρασίνου  ή ανάπλασης υφιστάμενων χώρων σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης. Δεδομένου ότι το αστικό πράσινο αποτελεί σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης του αστικού μικροκλίματος αλλά και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας,  η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θέρμης επιδιώκει άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση σε ότι αφορά το περιβάλλον, δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου και αναψυχής και αναμορφώνοντας και καλλωπίζοντας υφιστάμενους χώρους σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Στην κατεύθυνση αυτή το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υπηρεσία προχωρά στην ανανέωση και τον καλλωπισμό του πάρκου που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Ραιδεστού.

Οι εργασίες ανάπλασης βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα και περιλαμβάνουν ριζική αναμόρφωση του πάρκου με την τοποθέτηση νέου αρδευτικού συστήματος,  κλάδευση των δέντρων  που βρίσκονται εντός του χώρου του πάρκου με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της σφριγηλότητας των δένδρων, τον έλεγχο της ανάπτυξής τους, την αισθητική, καθώς επίσης και την ασφάλεια των επισκεπτών δημοτών μας.


Παράλληλα οι εργασίες δημιουργίας νέου φράχτη και ο καλλωπισμός του με ειδικές διακοσμητικές πέτρες σε συνδυασμό με τις νέες φυτεύσεις δένδρων και φυτών,  θα δώσουν σε λίγες μέρες ένα μοναδικό αποτέλεσμα ριζικής αλλαγής των σημερινών δεδομένων του  πάρκου. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου μας,  οι πολίτες θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους ένα πλήρως ανανεωμένο χώρο αναψυχής, ένα πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή της Νέας Ραιδεστού, που θα αποτελεί  πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

“Επεμβαίνουμε καθημερινά στα σημεία, που απαιτείται, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για τους συνδημότες μας.  Από την προσπάθειά μας αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει η αξιοποίηση και η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας, όπως το πάρκο πλησίον της εκκλησίας στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Ραιδεστού, όπου προχωράμε τις τελευταίες ημέρες τόσο στη λειτουργική όσο και στην αισθητική αναβάθμισή του, ώστε να γίνει ένα ευχάριστο σημείο συνάντησης και αναψυχής για τους δεκάδες συμπολίτες μας και κυρίως για τη νέα γενιά που το επισκέπτονται καθημερινά” δήλωσε με αφορμή τη ριζική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης.
“Με την ανάπτυξη των αστικών χώρων πρασίνου, οι οποίοι παρουσιάζουν σπουδαίο περιβαλλοντικό ρόλο και συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ποιότητα του αστικού τοπίου του Δήμου μας, δημιουργούνται μικρότερες εστίες περιβάλλοντος, ενώ επιτυγχάνεται και η διατήρηση της βιοποικιλότητας του Δήμου μας. Το πράσινο του Δήμου μας είναι κοινωνικό αγαθό και ας μην ξεχνάμε πως η προστασία του αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχίσει τον προγραμματισμό νέων παρεμβάσεων, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους και αναβαθμίζοντας υφιστάμενους χώρους αναψυχής και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Δήμου μας», επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο