Στο Δήμο Θέρμης, την Πόλη που Μαθαίνει, η αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον καλλιεργείται από πολύ νωρίς. Σε πρόγραμμα κατάρτισης για την Αειφόρο Χρήση του Νερού συμμετείχαν είκοσι εκπαιδευτικοί από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θέρμης. Οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που σχετίζονται τον κύκλο του νερού, την αξία του, με την ορθή χρήση και την επανάχρηση, και  παρέλαβαν το “εγχειρίδιο των εκπαιδευτών της Αειφόρου Χρήσης του Νερού, με στόχο την ένταξή τους σε στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, στο πλαίσιο του έργου «Best Water Use – BestU» – Προγράμματος συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020», με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα προγράμματα κατάρτισης για την αειφόρο χρήση του νερού, λαμβάνουν χώρα σε πιστοποιημένη δομή δια βίου μάθησης, και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε παιδαγωγούς παιδικών σταθμών. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 *Η έννοια του νερού, *Περιβαλλοντικές έννοιες, *Η ‘αξία’ του νερού, *Νερό και περιβάλλον (φύση, σώμα, κλίμα, κοινωνία), *Νερό και πολιτισμός (πολιτιστική – ιστορική – λαογραφική αναδρομή)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 *Ο κύκλος του νερού, *Υδρολογικός κύκλος, *Καταστάσεις του νερού, *Συνέπειες ανθρώπινης παρέμβασης στον κύκλο του νερού (λειψυδρία & ρύπανση υδάτων)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 *Χρήση – Επανάχρηση του νερού, *Τρόποι χρήσης του νερού (νερό στο σχολείο, νερό στο σπίτι, νερό στην πόλη), *Τρόποι ορθής διαχείρισης – προστασίας και εξοικονόμησης (συμπ. καλών – βέλτιστων πρακτικών), *Τρόποι επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Αρχή μη διάκρισης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Βασικές Αρχές Εργατικού Δικαίου & Κοινωνικής Οικονομίας

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο