ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Μια εξόρμηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων και το Μουσείο Μαμούθ στο Ωραιόκαστρο είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιά-ζω» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.
Περιηγήθηκαν στους χώρους με τα ομοιώματα και απολιθώματα που μετρούν χιλιάδες χρόνια, ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Εξέλιξης –ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με συλλογές από εργαλεία, απολιθώματα και βραχογραφίες– το Μουσείο Μαμούθ –η πρώτη προσπάθεια στη χώρα όπου εκτίθενται πραγματικά απολιθώματα μαμούθ από την εποχή των παγετώνων, συλλογές με πετρώματα και θαλασσινά απολιθώματα από την έρημο Σαχάρα– και το Πάρκο Θηλαστικών –με τα θηλαστικά του χτες και του σήμερα σε φυσικό μέγεθος.

Το Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο είναι η μεγαλύτερη έκθεση Δεινοσαύρων και Θηλαστικών σε φυσικό μέγεθος σε ολόκληρη την Ευρώπη και τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. ενώ την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι.
Η όμορφη εκδρομή συμπληρώθηκε με ένα εξαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στα Κωνσταντινοπολίτικα στην Πυλαία με θέα όλη την πόλη. Η εκδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ημερήσιων εκδρομών που υλοποιείται για τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται στη δομή του «Αγκαλιά-ζω» και καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας -Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο