kentro koinothtas logoΤη συνδρομή αλλά και στήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Θέρμης ζήτησαν χίλιοι πεντακόσιοι περίπου συμπολίτες μας κατά το τρίμηνο Αυγούστου- Οκτωβρίου 2018.
Υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης για γενικά επιδόματα και προνοιακά επιδόματα αναπηρίας, υποστήριξης στην υποβολή αίτησης ή τροποποίησής της που αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά και συμβουλευτικής σε κοινωνικά θέματα προσέφερε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου, σε χίλιους τετρακόσιους εξήντα (1.460) δημότες – κατοίκους του Δήμου μας, κατά το τέταρτο τρίμηνο της λειτουργίας του.

Παράλληλα, προσέφεραν ψυχολογική στήριξη σε άτομα και οικογένειες που το είχαν ανάγκη και βοήθησαν στη διασύνδεσή τους με φορείς κοινωνικής προστασίας, με εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απαιτήθηκε και η διαμεσολάβηση του προσωπικού του Κέντρου σε ασφαλιστικούς και άλλους φορείς ( όπως Δήμοι,Εφορία,ΔΕΗ,ΙΚΑ κλπ).

Κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο, το Κέντρο Κοινότητας εξυπηρέτησε και πολίτες, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Γραφείο Απασχόλησης με αιτήματα που αφορούσαν συμβουλευτική εργοδοτών, ανέργων, όπως επίσης και ενημέρωση για θέσεις εργασίας και σεμινάρια. Επιπρόσθετα, έγιναν καταχωρήσεις θέσεων εργασίας, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταθέσεις, εγγραφές, επικαιροποιήσεις και αποστολές βιογραφικών προς εργοδότες και ενημερώσεις για νέες θέσεις εργασίας, μέσω ιδιωτών εργοδοτών, εταιρειών, αλλά και προκηρύξεων, τόσο τακτικού, όσο και εποχικού προσωπικού με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

KENTRO KOINOTHTAS 2

Ανέλαβε επίσης την αρμοδιότητα της διεκπεραίωσης αιτήσεων για τους κατοίκους του δήμου, οι οποίοι επιθυμούν να αιτηθούν για πρώτη φορά για προνοιακό επίδομα οικονομικής ενίσχυσης.
Ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση του κοινού για τα ζητήματα που προαναφέρθηκαν, συνεχίστηκε και η προσπάθεια αποτύπωσης των αναγκών των κατοίκων του δήμου σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, όπως επίσης και καταγραφή των τοπικών και περιφερειακών δομών και φορέων, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές.
Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Κέντρου συναντήθηκε με τα στελέχη 13 δομών τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας με στόχο την αμοιβαία ενημέρωση και την εδραίωση συνεργασίας για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα των πολιτών που προσέρχονται και ζητούν τις υπηρεσίες του Κέντρου. Ανάμεσά τους το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, η εθελοντική ομάδα Θεσσαλονίκης “ΑΡΩΓΗ”, το τμήμα επιδομάτων Βαριάς Αναπηρίας της Πρόνοιας, το τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ, η 4η ΤΟΜΥ Θεσσαλονίκης,το πρόγραμμα αστέγων της ΜΚΟ Άρσις, τον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη της Ζ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
Εξάλλου, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θέρμης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το Κέντρο Κοινότητας μεριμνά για την ενημέρωση του κοινού, με δελτία τύπου, τα οποία ενημερώνουν τους δημότες μας, και όχι μόνο, για θέματα όπως οι εξελίξεις του ΚΕΑ, το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, τα τακτικά και έκτακτα επιδόματα που δίδονται από το κράτος (Κοινωνικό Μέρισμα,Επίδομα πετρελαίου κλπ), τις ανακοινώσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου μας, δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που πραγματοποιούνται στο δήμο μας (εθελοντικές αιμοδοσίες, ομιλίες κλπ), καθώς και πολιτιστικές, θεατρικές και δράσεις που αφορούν στην παιδική ηλικία.
Υπενθυμίζετε ότι τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέσω της λειτουργίας τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης στελεχώνεται από:
Την Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό (συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr
(Εσ. Γραμμή 2)
Την Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργό, e.pistola@thermi.gov.gr(Εσ. Γραμμή 2)
Την Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγο, v.symeonidou@thermi.gov.gr(Εσ. Γραμμή 1)
Και είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1)
Email επικοινωνίας:kentro-koinotitas@thermi.gov.gr

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο