KENTRIKH PLATEIA KARDIAS XARTHS

 Σε ένα σύγχρονο λειτουργικό και ασφαλή χώρο αναψυχής και πρασίνου με οργανωμένο παιχνιδότοπο που θα αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μεταμορφώνεται σύντομα η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίας του Δήμου Θέρμης.
Ομόφωνα αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης την απόφαση ένταξης του έργου “Διαμόρφωση παιδικής χαράς και πλατείας Τοπικής Κοινότητας Καρδίας Δ.Ε Μίκρας, στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” για το έτος 2018 στον άξονα προτεραιότητας 1 : ¨Αστική Αναζωογόνηση” , κατά τη συνεδρίασή του στις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, στο χώρο της Κεντρικής πλατείας της Καρδίας θα πραγματοποιηθούν αναλυτικά οι εργασίες:
Παιδική χαρά σε νέα θέση και σύνδεση της Κεντρικής πλατείας με το χώρο Ηρώου.
• Σύνδεση Πεζόδρομου με τη νέα παιδική χαρά
• Σύνδεση του Πεζόδρομου με την πλατεία
• Μεταφορά του Ηρώου σε νέα θέση και κατασκευή θέσεων στάθμευσης.

Η νέα παιδική χαρά που θα κατασκευαστεί εντός της πλατείας θα καταλαμβάνει χώρο 400μ2 και θα διαθέτει νέα περίφραξη με τοίχο και κιγκλιδώματα, νέα είσοδο, επαρκή σύγχρονο φωτισμό σε όλη την έκτασή της, ειδικά καθίσματα, εξωτερικές και εσωτερικές προσβάσεις για ΑΜΕΑ, ζώνες πρασίνου, παιχνίδια σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ελεγμένα και πιστοποιημένα, δάπεδο ασφαλείας από ανακυκλωμένο υλικό στο χώρο των παιχνιδιών με στόχο την ασφάλεια και την υγιεινή των παιδιών.
Αναλυτικά στο σύνολο της Κεντρικής πλατείας Καρδίας θα κατασκευαστεί ένας ενιαίος χώρος εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει στοιχεία αστικού εξοπλισμού με φυτεύσεις και ανάλογες κατασκευές, χώρους κίνησης των επισκεπτών με τη χρησιμοποίηση υλικών που δεν περιορίζουν την προσπελασιμότητα. Η διαμόρφωση όλων των εσωτερικών χώρων της πλατείας κίνησης των πεζών θα είναι σύμφωνη με την οδηγία σχεδιασμού για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο πεζόδρομος θα είναι ένας ελεύθερος υπαίθριος κοινόχρηστος χώρος , ο οποίος θα εξυπηρετεί τη συνεχή αλλά και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και θα χρησιμοποιείται μόνο από τα ειδικά οχήματα πυροσβεστικής, ασθενοφόρων, οχήματα της Καθαριότητας του Δήμου, αστυνομικά κ.α.
Τέλος θα αναπτυχθούν χώροι πρασίνου που θα ομορφύνουν και βελτιώσουν το αστικό τοπίο της περιοχής. Στόχος όλων των παρεμβάσεων είναι σύντομα η Κεντρική Πλατεία της Καρδίας να αποτελεί ένα κύτταρο συνάθροισης και κοινωνικοποίησης , έναν πραγματικό ψυχαγωγικό πόλο έλξης μικρών και μεγάλων επισκεπτών που θα βελτιώσει ουσιαστικά τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Το έργο χρηματοδοτεί το Πράσινο ταμείο με ποσό ύψους 312.000 ευρώ και ο Δήμος Θέρμης από ίδιους πόρους με ποσό ύψους 208.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 520.000 ευρώ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο