akinhth perioysia foros fwtoΣύμφωνα με το νέο προνοιακό πρόγραμμα που ξεκινάει τον Ιανουάριο 2019 για τη χρηματοδότηση ενοικίων ή δανείων, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που μένουν στο νοίκι ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας θα επιδοτούνται με ποσό από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα.
Τα βασικά κριτήρια θα είναι κοινά για όλους τους πολίτες και θα είναι κυρίως εισοδηματικά και περιουσιακά. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σταδιακά και στις επιμέρους λεπτομέρειές του και όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ανακουφίσει πάνω από 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή δόση στεγαστικού.

Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας, με προφανή στόχο να προωθηθεί και η γεννητικότητα. Αναλυτικά :

Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα.

Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον μήνα.
Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

Το επίδομα θα χορηγείται έπειτα από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύσσεται για αυτόν τον σκοπό. Η πλατφόρμα θα βασίζεται δε στο μοντέλο του κοινωνικού μερίσματος και του ΚΕΑ.
Στην περίπτωση του δανειολήπτη, το ποσό του επιδόματος που θα του αναλογεί μετά την εξέταση της σχετικής του αίτησης, θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet. Οι κλειδάριθμοι του Taxisnet θα είναι και το βασικό στοιχείο για την είσοδο στην αίτηση, η οποία θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, όπως συμβαίνει και με το ΚΕΑ.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο