ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

DIADROMH LIVADI 4

Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας καθώς και άνδρες της τροχαίας θα συνδράμουν την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην ασφαλή πρόσβαση των εκατοντάδων επισκεπτών στο ορεινό “Λειβάδι “του Δήμου Θέρμης, όπου θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη χρονιά η περίφημη γιορτή του τοπικού προϊόντος του Κάστανου.

Όπως είναι γνωστό, το Λειβάδι βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης και απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η οδική επικοινωνία με το Λειβάδι γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου. Μετά τη Θέρμη, στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής αυτής οδού υπάρχει η διακλάδωση προς Περιστερά – Λειβάδι – Πετροκέρασα. Η πορεία είναι προς Βορά. Στο τέλος της πεδινής διαδρομής οι οδηγοί, την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου, θα ακολουθούν και ανοδική πορεία, αφήνοντας την οδό προς Περιστερά στα αριστερά. Θα Βαδίζουν πάντα ανηφορικά ακολουθώντας ελικοειδή πορεία προς την Ανατολή. Στο τέλος της ανοδικής πορείας σε απόσταση δέκα (10) χιλιομέτρων περίπου από τη διακλάδωση είναι το εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπου και η διακλάδωση προς Πετροκέρασα. Εκεί θα βρίσκεται αστυνομικός της Τροχαίας Θέρμης.

DIADROMH LIVAD1 1DIADROMH LIVADI 2DIADROMH LIVADI 3

Τα ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα, τα ημιφορτηγά και τα φορτηγά θα ακολουθούν τις υποδείξεις του αστυνομικού οργάνου και θα κατευθύνονται προς Πετροκέρασα μέχρι να φθάσουν στο εξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ, στα πεύκα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Τα λεωφορεία, τα αυτοκίνητα των αναπήρων και των υπερηλίκων θα κατευθύνονται προς το Λειβάδι ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο εισόδου στο χωριό. Στις διακλαδώσεις του κεντρικού δρόμου θα υπάρχουν πινακίδες και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης που θα καθοδηγούν τους οδηγούς των αυτοκινήτων αυτών μέχρι τους χώρους στάθμευσης εντός του οικισμού.

DIADROMH LIVADI 5

Ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων που θα καταφθάνουν στον Άγιο Ραφαήλ θα ακολουθήσει κατεύθυνση προς τα αριστερά, προς τα τσαΐρια του Λειβαδίου. Στο εξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ και στα τσαΐρια θα υπάρχουν εθελοντές και πινακίδες που θα οδηγούν προς τα τσαΐρια του Λειβαδίου. Η στάθμευση των αυτοκινήτων θα γίνει μέσα στα τσαΐρια στο δεξιό και αριστερό μέρος του δρόμου με κατεύθυνση προς τον οικισμό.
Τέλος, η έξοδος όλων οχημάτων, μετά το τέλος της γιορτής, θα γίνεται από τον κεντρικό δρόμο του Λειβαδίου που οδηγεί προς τα Βασιλικά και τη Θεσσαλονίκη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο