NEA_AFISA_EEAAΤο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης «ταξιδεύει» για μια ακόμη χρονιά στο Δήμο Θέρμης για να ψυχαγωγήσει , ενημερώνοντας και παροτρύνοντας για σωστή και συστηματική ανακύκλωση συσκευασιών στον Μπλε Κάδο. Σκοπός, φυσικά, είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στην Πλατεία Παραμάνα μικροί και μεγάλοι θα μάθουν με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο την αξία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης, ένα πρωτότυπο ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα διασκεδάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και στην ορθή χρήση του. Στην γιορτή μας θα υπάρχει μια ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη από την Ομάδα Σκιών του Οδυσσέα Κανλή με οικολογικό θέμα .

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ και Ανακύκλωση

Η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας που συλλέγει από ένα δίκτυο 1.500 μπλε κάδων και παραδίδει σε ετήσια βάση ο Δήμος Θέρμης στο ΚΔΑΥ Θέρμης ανέρχεται περίπου σε 5.000 τόνους από τους οποίους οι περίπου 3.000 τόνοι αντιστοιχούν σε ανακυκλωθέντα υλικά και οι 2.000 τόνοι σε υπόλειμμα που προκύπτει από τη διαδικασία διαλογής.
Σε ότι αφορά το δείκτη κιλά/νοικοκυριό/μήνα, ο Δήμος Θέρμης παρουσιάζει τη μεγαλύτερη τιμή μεταξύ των ΟΤΑ ανατολικής Θεσσαλονίκης και μία εκ των υψηλότερων στην Ελλάδα.

Η γιορτή της Ανακύκλωσης που γίνεται σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ, εντασσόμενη στον θεσμό των ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα των δράσεων ευαισθητοποίησης, στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων
–          ΠΡΟΛΗΨΗ
–          ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ
–          ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
–          ΑΝΑΚΤΗΣΗ (παραγωγή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)
–          ΤΑΦΗ
Με βάση αυτή την ιεράρχηση στις διαδικασίες διαχείρισης των αποβλήτων, ξεκινώντας από  την πλέον επιθυμητή  και καταλήγοντας στην λιγότερο επιθυμητή λύση, σχεδιάζουμε τις δράσεις του δήμου Θέρμης .
Ζητάμε τη συνειδητή και ενεργό συμμετοχή των πολιτών και ιδιαιτέρα των νέων, για να ξεφύγουμε από τον «παραδοσιακό» και «εύκολο» τρόπο της απόρριψης στους ΧΥΤΑ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο