KAPH PRWTHΧάρη στη δυναμική συμμετοχή εθελοντών ανακαινίστηκ,ε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, το ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης, δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος που στόχο έχει να συμβάλει στην απασχόληση, την ψυχαγωγία και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για τους ανθρώπους της Γ ΄ηλικίας της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης.
Στους νέους ανακαινισμένους και κυριολεκτικά μεταμορφωμένους χώρους του, το ΚΑΠΗ Θέρμης φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσφέρει νέες διεξόδους σε άνδρες και γυναίκες που παραμένουν ενεργοί πολίτες, που έχουν όρεξη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, που έχουν την εμπειρία και τη σοφία που είναι απαραίτητη σε κάθε κοινωνική δομή.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Θέρμης κ. Ανδρέας Βιολιτζής σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποφασίστηκε με μικρό κόστος και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς δεν ήταν επιθυμία κανενός να στερηθούν το χώρο τα μέλη του, να ολοκληρωθεί η “μεταμόρφωσ稔 των χώρων του, να δημιουργηθεί ένας ευχάριστος τόπος συνάντησης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων των μελών του. Ο ανακαινισμένος και λειτουργικός χώρος του ΚΑΠΗ Θέρμης, καθίσταται πλέον μια ζεστή και στοργική εστία, όπου συνυπάρχουν η προσφορά, η φροντίδα και η αλληλεγγύη, μια φιλόξενη και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον, το οποίο ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες μας, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βιολιτζής.

KAPH 1KAPH 2KAPH 3Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όπου η απομόνωση εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων δημιουργεί τα μύρια όσα προβλήματα, η δημιουργία κυττάρων όπου θα μπορεί ο κάθε πολίτης να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο του, αλλά και να νιώθει ενεργό μέλος της κοινωνίας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Είναι επιβεβλημένη. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην ευρύτερη έννοια της λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η., είναι το ότι τα μέλη τους, αποκτούν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν οργανωμένα και μεθοδικά στα κοινωνικά δρώμενα. Ταυτόχρονα όμως, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία, αντιλαμβάνονται με τον πλέον σαφή τρόπο το μέγεθος της συνεισφοράς τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και απολαμβάνουν την αίσθηση του «χρήσιμου πολίτη», με ότι αυτό συνεπάγεται.

KAPH 5KAPH 6

Είμαι σίγουρος ότι μέσα σε αυτό τον όμορφο χώρο θα συνεχίσουμε να περνούμε δημιουργικά το χρόνο μας, να εξωτερικεύουμε τις ανησυχίες μας, να εκτονωνόμαστε, να ηρεμούμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Θέλω και περιμένω από όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Θέρμης, να συνεχίσουν να δίνουν καθημερινό δυναμικό παρόν εδώ, προσέχοντας και φροντίζοντας το νέο μας περιβάλλον, καθώς και να μην ξεχνούν πως η δική τους παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητές μας, ανατροφοδοτεί το πάθος μας για δημιουργία, σε όλα τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο