kados kitrino kapaki

Διακόσιοι νέοι κάδοι πρόκειται να τοποθετηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Δήμο Θέρμης από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Οι νέοι κάδοι συλλογής χάρτινων συσκευασιών, θα τοποθετηθούν αρχικά στη Μίκρα και τα Βασιλικά, ενώ προγραμματίζεται να τοποθετηθούν σταδιακά σε όλη την έκσταση του Δήμου, αλλά και σε πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χάρτινων συσκευασιών.

Οι νέοι κάδοι συλλογής χάρτινων συσκευασιών φέρουν κίτρινο καπάκι και ειδικό διακριτικό αυτοκόλλητο που κάνει γνωστό στον πολίτη ότι ο κάδος δέχεται μόνο χάρτινες συσκευασίες. Οι χάρτινες συσκευασίες όπως είναι γνωστό συλλέγονται προς διαλογή από ξένες ύλες, συμπίεση και δεματοποίηση του χαρτιού/χαρτονιού σε δέματα και ακολουθεί η αξιοποίηση των δεματοποιημένων υλικών σε βιομηχανίες ανακύκλωσης χαρτιού.
Η χωριστή συλλογή χαρτιού/χαρτονιού που ξεκινά και στο Δήμο μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε σταδιακά να αρχίσει η διαλογή στην πηγή και για άλλα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών, συμβάλλοντας δυναμικά στην επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης που υποχρεούται να πετύχει η χώρα μας ως μέλος της Ε.Ε.
Θυμίζουμε σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Θέρμης πως για τη σωστή ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

kadoi kitrino kapaki 3
• Διπλώνουμε τις χάρτινες κούτες για εξοικονόμηση χώρου στους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού.
• Καλό θα ήταν χαρτιά που είναι πλαστικοποιημένα, όπως το εξώφυλλο των μπλε τετραδίων, να αφαιρούνται πριν τη ρίψη στον κάδο ανακύκλωσης, ώστε το ανακυκλώσιμο χαρτί που θα παραχθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας.
• Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο