AFISSA KIALLIΜε μία θεατρική παράσταση με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων ξεικνούν τη θεσμοθετημένη συνεργασία τους, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για τη μαύρη, νοσηρή, αιματηρή ΚΩΜΩΔΙΑ του Αλέξη Βενιέρη με τίτλο “Λωρίδα της Γάζας” που θα παρουσίασει η Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην”, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Η είσοδος στην παράσταση είναι ελέυθερη, όμως όποιoς θέλει μπορεί να φέρει φάρμακα που δεν χρειάζεται και τρόφιμα για την ενίσχυση της βοήθειας που προσφέρουν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης σε συμπολίτες μας.

Λίγα λόγια για την παράσταση “Λωρίδα της Γάζας”

Μια μαύρη, νοσηρή, αιματηρή κωμωδία που φέρνει σε αντιπαράθεση την αλήθεια με το συμφέρον, τη δικαιοσύνη με το βόλεμα και φωτίζει τις σκοτεινές, κρυφές πλευρές που φωλιάζουν μέσα στον καθένα. Εσύ τι θα προτιμούσες, μια άσχημη αλήθεια ή ένα όμορφο ψέμα;
…και η γάζα ξετυλίγεται…
Διανομή
ΡΕΝΑ ΠΑΡΙΣΗ: Χαρά Μαζίδη
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ: Χαρίκλεια Ζαγοριανού
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΡΟΣΟΣ: Βασίλης Παναγιωτίδης
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ: Μάνος Κανταλάς
ΣΤΕΛΛΑ: Σωτηρία Κατούνα
ΙΩΝΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ / ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ: Χρήστος Σπυρίδης
ΔΡ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕΡΑΚΛΗΣ: Νίκος Κρητικός
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αντιγόνη Μαυρίδου
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΕΛΛΗ: Μαρία Καλογήρου
ΝΙΝΑ ΜΑΚΡΗ: Ελένα Γεωργιάδου
Συντελεστές
Πρωτότυπη μουσική: Ιφιγένεια Σταμπουλή
Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην», Μιλένα Πετογιάν
Χορογραφία: Έλενα Γκαγκαμάνη
Εκτέλεση χορογραφίας: Έλενα Γκαγκαμάνη / Κατερίνα Αποστολάτου
Κατασκευές: Γιάννης Σακελλαρίου, Χρήστος Σπυρίδης
Υπεύθυνος ηλεκτρονικού υλικού: Μάνος Κανταλάς
Επιμέλεια/σκηνοθεσία: Γιώτα Αλεξοπούλου
Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης
Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Θέρμης ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου 2017, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού.
Μέσω της λειτουργίας του θα παρέχονται σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία θα εξασφαλίζει ο Δήμος μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.
Δυνητικοί δικαιούχοι των υπηρεσιών που παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Θέρμης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνή προστασία. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313300738 εσ. 2.

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης
Το ΚΙΑΛΛΗ είναι το τρίτο Κοινωνικό Ιατρείο στο Νομό Θεσσαλονίκης με δικές του υποδομές, που παρέχει ο δήμος, πίσω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Θέρμης. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης της οδού Αισώπου και το Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου Θεσσαλονίκης της οδού Ι. Δραγούμη. Υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικών ιατρείων που όμως στερούνται κτηριακών υποδομών.
Το ΚΙΑΛΛΗ παρέχει ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστουςκαι άπορους, Έλληνες και ξένους πολίτες. Εξυπηρετεί παθολογικά, παιδιατρικά, ΩΡΛ, ορθοπεδικά, παιδοχειρουργικά, ψυχιατρικά, ψυχολογικά και παιδοψυχολογικά περιστατικά σε τακτική βάση στους δικούς του χώρους. Ταυτόχρονα στηρίζεται και σε ένα εξωτερικό δίκτυο αλληλέγγυων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ιατρικών εργαστηρίων στα οποία θα παραπέμπει, εάν υπάρχει δυνατότητα, τα όποια περιστατικά ποικίλων ειδικοτήτων.
Όλες οι αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία του παίρνονται στη γενική συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εθελοντές. Αποφάσεις που άπτονται ιατρικής γνώσης θα λαμβάνονται από τους συνεργαζόμενους με το ΚΙΑΛΛΗ γιατρούς. Το έργο του ΚΙΑΛΛΗ συνεπικουρείται από το «Σύλλογο Φίλων του ΚΙΑΛΛΗ» που λειτουργεί με έγκριση του Πρωτοδικείου. Ως νομικό πρόσωπο ο Σύλλογος μπορεί δέχεται δωρεές καθώς και για να διαχειρίζεται τη σχέση του ΚΙΑΛΛΗ με θεσμικούς φορείς. Οι εγκαταστάσεις του ΚΙΑΛΛΗ βρίσκονται Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310465353)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο