ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

dramaΚΥΡΙΑΚΗ 10 και Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ της Δράμας, ταξιδεύει…με μικρές αποσκευές

ΤΡΙΤΗ 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ντονιάνα, τέσσερις εποχές/ Doñana, cuatro estaciones (Ισπανία, 2014, 90’)

Ντοκυμαντέρ του Javier Molina Lamothe

Το Πάρκο Ντονιάνα είναι ένας υπέροχος βιότοπος γεμάτος ζωή, γεγονότα, τοπία σε συνεχή αλλαγή. Ένας τόπος που αλλάζει το δέρμα του για να προσαρμοστεί. Η βιοποικιλότητα και ο φυσικός του πλούτος σημαδεύονται από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αυτός ο κύκλος που επαναλαμβάνεται διαρκώς και μας αποκαλύπτει την μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που βρίσκει καταφύγιο εκεί και μετατρέπει αυτή την έκταση σε οικολογικό κόσμημα. Το Πάρκο βρίσκεται στη νότια Ισπανία και έχει έκταση 100.000 εκταρίων, που απλώνονται στις επαρχίες Ουέλβα, Σεβίλλης και Κάδιθ. Η ταινία παρακολουθεί μέρα με τη μέρα αυτόν τον παράδεισο και μας αποκαλύπτει τέσσερα διαφορετικά Πάρκα Ντονιάνα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Κατάλληλο για όλους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Σεπτεμβρίου 2017

Il était une forêt / Κάποτε υπήρχε ένα δάσος (Γαλλία, 2014, 75’)

Σκηνοθεσία: Luc Jacquet

Ο LucJacquet, μας προσκαλεί σε ένα κόσμο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Για πρώτη φορά, ταξιδεύοντας στα βάθη της τροπικής ζούγκλας παρακολουθούμε ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας! Εδώ και χρόνια, ο LucJacquet μας μαγεύει με τις συναρπαστικές του ταινίες για τον φυσικό κόσμο. Η συνάντησή του με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο FrancisHallé ήταν το έναυσμα για αυτή την εξαιρετική εξερεύνηση των τροπικών δασών, που χρονολογούνται από την προϊστορία και αποτελούν «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας». Συγκλονιστικές άγνωστες εικόνες απερίγραπτης ομορφιάς, ένα ταξίδι σε έναν παρθένο και ανέγγιχτο κόσμο, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε και να θαυμάσουμε ένα σύμπαν γεμάτο θησαυρούς, ένα κόσμο τέλειας ισορροπίας όπου κάθε ζωντανό πλάσμα – από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο – διαδραματίζει ένα ουσιαστικό ρόλο μέσα στο δάσος.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί ορόσημο για την ευαισθητοποίηση της προστασίας της φύσης και του πλανήτη, κι είναι σκηνοθετημένη από το LucJacquet, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων και το βραβευμένο με Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, “MarchofthePenguins”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο