poster2017ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017Αντίγραφο από Apokries  2017latinkoulouma 2017xorosposter

Το καρναβάλι ξεκίνησε από τα Βασιλικά με πάρτι μασκέ για μικρούς και μεγάλους, πέρασε από το Πλαγιάρι όπου άναψε τον Κοζανίτικο Φανό τ’ ‘Αη-Δημήτρη και κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27/2 με διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο Θέρμης. Στα Βασιλικά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου όλοι διασκεδάζουν στα “κρυφά” στο Latin Πάρτυ – Κρυφό Καρναβάλι στην Πλατεία Χάνια στις 18:00. Την Καθαρά Δευτέρα 27/2 πάμε στον παραδοσιακό γάμο και παίρνουμε μέρος στη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και το κάψιμο του καρνάβαλου.

Ένας άλλος παραδοσιακός γάμος “γίνεται” στο πανέμορφο σκηνικό της Πλατείας της Περιστεράς την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου στις 11:30 με εδέσματα και κρασάκι για όλους.Την ίδια μέρα στον Τρίλοφο, στο πάρκο “Στεφανια” στις 11:00, “στήνεται” καρναβαλίστικο γλέντι με σαρακοστιανά, φασολάδα και χορό υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας .

Τα “Κούλουμα” γιορτάζονται με την παραδοσιακή φασολλάδα και πολύ χορό την Καθαρά Δευτέρα 27/2 στη Σουρωτή, αλλά και όπως κάθε χρόνο με το πέταγμα το αετού, τη δημοτική μουσική τα σαρακοστιανά και τις λαγάνες στον ωραιότερο φυσικό χώρο της Θεσσαλονίκης στο Φράγμα της Θέρμης. Ώρα έναρξης και στις δύο εκδηλώσεις στις 11:00.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο