IMG_0001IMG_0002IMG_0003Ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου το έργο της συντήρησης του οδικού δικτύου στο σύνολο των οικισμών του Δήμου Θέρμης, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση και κρασπέδωση δρόμων σε όλους τους οικισμούς του δήμου, που είτε έχουν παραμορφωθεί λόγω έργων, είτε έχουν υποστεί φθορά λόγου χρόνου και χρήσης. Για το σχεδιασμό του έργου συνεργάστηκαν μηχανικοί των υπηρεσιών του δήμου με όλους τους προέδρους και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολο Τσολάκη πραγματοποιώντας επιτόπιες επισκέψεις σε κάθε οικισμό. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε το Δεκέμβριο που μας πέρασε αλλά λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών καθυστέρησε η έναρξή του έργου.

Για την επιλογή των δρόμων θα ανακατασκευαστούν λήφθηκε υπόψη η σημασία τους σε σχέση με την εξυπηρέτηση του κοινού, η ποιότητα και η κατάσταση τους καθώς και η ύπαρξη ιδιαίτερων προβλημάτων. Δόθηκε, δε προτεραιότητα σε δρόμους με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο στους οποίους κινούνται αστικά λεωφορεία, σε οδούς που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση επαρκούς οδικού δικτύου για τον κάθε οικισμό, που εξυπηρετούν πυκνοδομημέμενες περιοχές και υπάρχουν σχολεία, εκκλησίες, κοιμητήρια κλπ.

Εκτός από δημοτικούς δρόμους η σύμβαση περιλαμβάνει και την ανακατασκευή 350 μέτρων του παραδρόμου της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης Μουδανιών στο ύψος της Eurotech, που, λόγω της κατάστασής, του προκαλούσε ιδιαίτερα προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς. Για το συγκεκριμένο μέρος της εργολαβίας απαιτείται η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο παράδρομος και έχει κατατεθεί η σχετική κυκλοφοριακή προκειμένου να εγκριθεί και να ξεκινήσουν τα έργα.

Η εργολαβία ξεκίνησε από την επέκταση της Θέρμης και μέχρι τώρα έχουν ανακατασκευαστεί και οδοστρωθεί τέσσερις δρόμοι η ασφαλτόστρωση των οποίων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη που μας έρχεται, αφού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Πρόκειται για τις οδούς Βεν. Μιχαηλίδη, Ξενοφώντος, Αγαμέμνονος και Φιλίππου ενώ σύντομα θα ακολουθήσει ο πεζόδρομος της Καραϊσκάκη.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται η κυκλοφοριακή μελέτη για τους δρόμους εντός του οικισμού προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες την ερχόμενη εβδομάδα από τις 20 Φεβρουαρίου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως τα μέσα Απριλίου. Εδώ, το έργο περιλαμβάνει βελτίωση ή ανακατασκευή βασικών οδών του οικισμού όπως η Καπετάν Χάψα, η Αγ. Νικολάου, η Ν. Πλαστήρα, η οδός Ν.Πλαστήρα και η οδός Αγ. Όρους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο