kdap1Το δικό τους λαχανόκηπο έχουν, πλέον, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», αφού ο δήμος Θέρμης παραχώρησε στα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής μια μικρή αλλά άμεσα προσβάσιμη και λειτουργική έκταση στο Δημοτικό Λαχανόκηπο.
Με αυτό την τρόπο, η Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του δήμου και το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του ΝΠΔΔ δίνουν στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ τη δυνατότητα για επαφή με τη φύση.
Την Τρίτη, 10 Μαΐου, στελέχη της δομής, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές συνόδευσαν ομάδα παιδιών στο χώρο του λαχανόκηπου. Με τη βοήθεια όλων στρώθηκαν πλάκες πεζοδρομίου και δημιουργήθηκαν συνθήκες πρόσβασης και για τα άτομα με κινητική αναπηρία. Σε πρώτη φάση φυτεύτηκαν 20 ντοματιές & 20 πιπεριές, προσφορά του φυτώριου ΓΕΩΚΑΤ-Μπάσιας Δημήτριος. Οι επισκέψεις στο δημοτικό λαχανόκηπο θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και τα παιδιά, ως νέοι καλλιεργητές, υπό την καθοδήγηση των εθελοντών και του εκπαιδευτικού προσωπικού της δομής, θα επιμελούνται τα δικά τους λαχανικά.
Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος ενός κύκλου ενεργειών του Δήμου Θέρμης για να προσφέρει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες που ενισχύουν τη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη προώθηση του μηνύματος ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο