χωρίς τίτλο«Μύρισε καλοκαιράκι…» και αποφασίσαμε να το καλωσορίσουμε στη φύση και να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας σε ένα χώρο που αποτελεί παράδειγμα αποκατάστασης και προστασίας του Περιβάλλοντος, να νιώσουμε το αεράκι του δάσους και να παίξουμε κάτω από τη σκιά των δέντρων.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που λειτουργούν στο πλαίσιο του νομικού προσώπου «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγή Δήμου Θέρμης», προσκαλούν όλους τους φίλους στην 1η Καλοκαιρινή Γιορτή, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της Θέρμης, Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 19:00μμ.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η σύζευξη της καλοκαιρινής γιορτής με την εμφύσηση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Τα παιδιά ευαισθητοποιημένα πάνω στην άρρηκτη σχέση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με το φυσικό περιβάλλον αναπτύσσουν και καλλιεργούν ψυχοκινητικές δεξιότητες μέσω της ενεργούς συμμετοχής, γνωρίζουν το περιβάλλον που ζουν, υιοθετούν θετικές στάσεις και αναπτύσσουν αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτό. Οι συλλογικές αυτές δράσεις συντελούν στην κατανόηση των βασικών αρχών της αειφορίας και τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για ανάληψη δράσεων προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι προγραμματισμένες δράσεις που ετοιμάστηκαν με αγάπη και πολύ μεράκι από τα παιδιά των ΚΔΑΠ και τους υπεύθυνους παιδαγωγούς τους, περιλαμβάνουν:
• Μουσική, τραγούδι και χορό
• Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά
• Επίδειξη γυμναστικών ασκήσεων και ποδοσφαιρικού αγώνα

Τα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Θέρμης βοηθούν τους γονείς στο έργο τους και παράλληλα προσφέρουν ημερήσια δημιουργική απασχόληση ψυχαγωγίας και γνώσης στα παιδιά μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών, με προγράμματα και δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα, όπου γνωρίζουν τον εαυτό τους και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους. Η Δημιουργική Απασχόληση στοχεύει στη στήριξη των οικογενειών καθώς και στην καλλιέργεια και ψυχαγωγία των παιδιών. Επίσης κάθε παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται, να επικοινωνεί και να εκφράζεται δημιουργικά. Οι εκπαιδευτές βοηθούν τα παιδιά να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να λειτουργήσουν μέσα σε ομαδικό πνεύμα.
Ενδεικτικά, στo πλαίσιo ενός προγράμματος με επίκεντρο τη Δημιουργική Απασχόληση των παιδιών περιλαμβάνονται αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητική αγωγή κ.ά. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργούν τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου σε απογευματινό ωράριο, όσο και το καλοκαίρι σε πρωϊνή βάρδια.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο