AEMTH15-Α3P-high-1Tα αποτελέσματα της επιφανειακής αρχαιολογικής έρευνας, που πραγματοποιείται στην Κοιλάδα του Ανθεμούντα για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζονται στην 28η Επιστημονική Συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Μαρτίου στο Α.Π.Θ.
Το πρόγραμμα αφορά επιλεγμένες θέσεις της προϊστορικής περιόδου και πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης). Σκοπός είναι να καταγράψει, με βάση τα επιφανειακά δεδομένα, την εξέλιξη της κατοίκησης της περιοχής αυτής σε όλη τη διάρκεια της προϊστορίας, με τη βοήθεια λογισμικού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφορικής, δορυφορικών εικόνων και αεροφωτογραφιών
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ερευνητές και φοιτητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Poznan Πολωνίας. Η ομάδα εργάστηκε στο πεδίο κατά το χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Νέα Ραιδεστός-Επιφανειακή περισυλλογήΈγιναν συστηματικές επιφανειακές μετρήσεις, καταγραφές και δειγματοληψίες στις τούμπες Αγίας Παρασκευής Βασιλικών, Νέας Ραιδεστού και στο λατομείο πυριτόλιθου στο φράγμα Βασιλικών, καθώς και σε θέσεις της περιοχής της Γαλάτιστας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο