ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

fvtoΜε τη φράση «Να διαβιβαστούν οι μελέτες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , λόγω αντικειμενικής δυσκολίας να ληφθεί απόφαση από τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» , ο εισηγητής του θέματος κ. Γιουτίκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος στον Τομέα Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Φυσικών Πόρων,  με την πλειοψήφησα σύμφωνη γνώμη του σώματος, παρέπεμψε το φάκελο της επένδυσης ΒΙΟΜΑΖΑΣ στα Βασιλικά και τη Λακκιά του Δήμου Θέρμης, χωρίς γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ προς αδειοδότηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά την επίσημη θέση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας που και σήμερα επισήμανε πως κανένα σημείο της Νομοθεσίας δεν μπορεί να υποστηρίξει το ΟΧΙ επί της ΜΠΕ της συγκεκριμένης επένδυσης.

Και η σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής ξεκίνησε υπό την ασφυκτική διαμαρτυρία φορέων και πολιτών του Δήμου Θέρμης, που προκαλούσε συνεχείς διακοπές οι οποίες οδήγησαν τελικά στη μη γνωμοδότηση των μελών της Επιτροπής.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις μεταξύ άλλων επανέλαβε την άποψη ότι η  Μητροπολιτική Επιτροπή είχε χρέος να λάβει υπόψη της τον κοινωνικό αντίκτυπο και να θέσει σε προτεραιότητα, πριν την οριστική της γνωμοδότησή, την Κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Σημείωσε επίσης πως:  «όφειλε να εξετάσει το όλο ζήτημα με αίσθημα ευθύνης σταθμίζοντας την κοινωνική εκτροπή και έκρηξη και τη διαφύλαξη της κοινωνικής ηρεμίας».

«Από σήμερα και μετά την απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής να μη γνωμοδοτήσει επί της ΜΠΕ και να αποστείλει το φάκελο της συγκεκριμένης επένδυσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς αδειοδότηση, η επένδυση των μονάδων Βιομάζας,  αποτελεί υπόθεση και ευθύνη του ίδιου του Κράτους, που επίσης θα πρέπει πλέον σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και έχουν παρουσιαστεί λεπτομερώς, να αδειοδοτήσει, ή όχι, όπως επιθυμούμε εμείς, για τις συγκεκριμένες μονάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά  καταλήγοντας  ο Δήμαρχος Θέρμης.

Η  κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων αλλά και των φορέων του Δήμου Θέρμης, που παρακολούθησαν και τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας στους γύρω δρόμους του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και ολιγόλεπτο αποκλεισμό επί της οδού Όλγας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο