kdvmkdvm1     Ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένες ενάρξεις τμημάτων Φεβρουαρίου που είχαν περιληφθεί στις αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευομένων του Δεκεμβρίου. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία δημιουργίας νέων τμημάτων λόγω της αναμονής των νέων πινάκων εκπαιδευτών  και της προεκλογικής απαγόρευσης προσλήψεων στο Δημόσιο που ξεκίνησε απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης. Η απαγόρευση αυτή δεν θα έχει ως συνέπεια μόνο την καθυστέρηση στις ενάρξεις νέων τμημάτων, αλλά και την αναπόφευκτη μείωση του συνολικού αριθμού των τμημάτων που είχαν προγραμματιστεί για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά. Επομένως οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι δεν πρέπει να προβληματίζονται αν δεν κληθούν τηλεφωνικά πριν τις προγραμματισμένες ενάρξεις των τμημάτων. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε η καθυστέρηση στις ενάρξεις να είναι η μικρότερη δυνατή και ότι θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την ένταξή τους σε κάποιο τμήμα.

Την περίοδο υποβολής αιτήσεων του Δεκεμβρίου 2014 υποβλήθηκαν συνολικά 300 περίπου αιτήσεις. Απ’ την επεξεργασία των αιτήσεων προκύπτει ότι δεν επαρκούν οι αιτήσεις για την υλοποίηση των εθνικών προγραμμάτων: «Αγγλικά για τον τουρισμό» στη Θέρμη και «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» στη Μίκρα. Απ’ τα τοπικά προγράμματα θα υλοποιηθούν, εκτός της «Διδασκαλίας της Ποντιακής διαλέκτου» που λειτουργεί ήδη, και τα «Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος», «Αρωματικά- Φαρμακευτικά φυτά», «Εργαστήρι χειροτεχνίας» και «Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακές συνταγές».

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τμήματα που είχαν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες και ελπίζουμε μέσα στον ίδιο μήνα να έχουν ξεκινήσει τα πρώτα νέα τμήματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας- Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο