OLYMPUS DIGITAL CAMERA Γρήγοροι ρυθμοί εργασιών για το δίκτυο αποχέτευσης και τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό. Ξεκινά το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων.

Με γρήγορους ρυθμούς, ομαλή ροή χρηματοδότησης προχωρούν οι εργασίες της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων του οικισμού των Βασιλικών καθώς και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού μέσω του οποίου τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Θέρμης.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται η κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού που ξεκινά από το δυτικό όριο του οικισμού Βασιλικών, 200m νότια του χ. Ανθεμούντα, και με μία διαδρομή συνολικού μήκους 12,7km καταλήγει στα όρια της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θέρμης. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περίπου 12km αγωγού και 270 φρεάτια στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό (Κ.Α.Α.).

Όσον αφορά το εσωτερικό δίκτυο, οι εργασίες προχωρούν γοργά και χωρίς ιδιαίτερη όχληση στους κατοίκους και την καθημερινότητα τους παρά το γεγονός ότι δρόμοι στον οικισμό είναι στενοί και δεν υπάρχει ακριβής αποτύπωση των δικτύων. Το εσωτερικό δίκτυο που, σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι συνολικού μήκους 12,5km με 221 φρεάτια έχει ολοκληρωθεί κατά 50{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} περίπου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 5km αγωγού και 100 περίπου φρεάτια. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και έχουν ασφαλτοστρωθεί οι οδοί: Προφήτη Ηλία, Νεάρχου, Νικόμαχου, Κρατερού, Αγ. Αναστασίας, Αγγέλων, Στ. Πιπινίκα, Αλ. Φλέμιγκ, Αθ. Κοτζιά, Τιμολέοντος, Ανθεμούντος, Πολυγύρου, Βουζιάρι, Ανθεμούντος, Μακεδονομάχων, Πατίκα, Σαραφιανού, Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, Πελοπίδα, Πολυγύρου Σπύρου Λούη, Ικάρου, Ηλίου, Περικλέους Μίλωνος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Βακούφικο Χάνι καθώς και κάποιοι δρόμοι περιμετρικά τηςΠλατείας «Χάνια».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι επόμενοι δρόμοι όπου πρόκειται να προχωρήσουν οι εργασίες είναι οι: Ηρακλείου, Αγ. Γεωργίου, Καρκάρας, Μίνωος, Αθηνάς, Ήρας, Καπετάν Χάψα, Εμμανουήλ Παππά, Κέννεντι – Ξωκκλησιού Αη Γιάννη. Οι υπόλοιποι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Χάνια θα ολοκληρωθούν μετά από την εκτροπή της διαδρομής των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Παράλληλα με τα παραπάνω έργα ξεκινά άμεσα και η κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης που περιλαμβάνει 800 περίπου συνδέσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 413.000€ και η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε στις 12 Δεκεμβρίου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Θέρμης.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης ευχαριστεί τους κατοίκους των Βασιλικών για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία και ζητά την ανοχή τους στην αναστάτωση που πιθανόν να δημιουργηθεί καθώς λόγω των χρονοδιαγραμμάτων των παραπάνω έργων, στον οικισμό των Βασιλικών θα εργάζονται παράλληλα αρκετά συνεργεία.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο